Gündem
  • 20.5.2019 08:16

Ekrem İmamoğlu projeleri de çalmış

İstanbul’un en mahrem bilgilerini FETÖ taktiğiyle kopyalamaya çalışırken suçüstü yakalanan CHP’nin proje adayı Ekrem İmamoğlu’nun, AK Parti’nin hizmetlerini sahiplenmek için çok kirli algı operasyonuna giriştiği ortaya çıktı. “Su ve öğrenci indirimi bizim projemiz” diyen CHP, 6 ay önceki yüzde 15 indirime karşı çıkmış!

Türk siyasi tarihinin en şaibeli ismi CHP’nin proje adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin icraatlarını sahiplenmek için sinsi bir planı devreye aldığı ortaya çıktı. AK Parti’nin su ve toplu taşımadaki indirimlerinin ‘kendi projesi’ olduğunu iddia eden İmamoğlu’nun böylece hem projeleri itibarsızlaştırdığı hem de icraatların üzerine konmaya çalıştığı belirlendi. İftiralar üzerine kurduğu kampanya sürecinde AK Parti’nin hizmetlerini hedef alarak, ‘kopya’ olduğu imasında bulunan CHP’li İmamoğlu’nun bu sayede, seçmenlerine projeye diye vadettiği bitmiş eserleri ‘gizleme’ gayretinde olduğu kaydedildi.

Projeleri çalmışlar

Sinsiliğini ve kibrini ‘mütevazı’ görünerek gizlemeye çalışan Ekrem İmamoğlu, birkaç oy fazla alabilmek için hiçbir etki değer tanımıyor. Şaibeli bir şekilde oturduğu İBB Başkanlığı koltuğundan YSK’nın maşeri vicdanı rahatlatan kararı sonrası kalkan İmamoğlu, yeni süreçte iftiralarla dolu bir kampanya yürütüyor. AK Parti Grubu’nun İstanbul’da yüzde 46’ya varan su indirimini ve öğrenci kartlarının 85 liradan 40 liraya indirmesini sahiplenmeye çalışan İmamoğlu, söz konusu icraatlarını kendisinden esinlenerek yapıldığını iddia ediyor. Oysa gerçekler, İmamoğlu’nu yalanlarken, aksine kendisinin birçok projeyi AK Parti’den çalarak halka vaat diye sunduğunu gözler önüne seriyor. Yaklaşık 6 ay önce İstanbul’da, yüzde 15 su indirimine gidilmiş, İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu CHP grubu ret oyu vermişti.

Kopyacı Ekrem

İmamoğlu’nun arak projeleri bu kadarla da sınırlı kalmıyor. İBB tarafından yapımı tamamlanan ve test sürüşlerine başlanan Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattını sahiplenen İmamoğlu, açılmaya hazırlanan hatları inşa edeceğini vadetmişti. Yine İBB tarafından yapımı tamamlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosunun da kendi döneminde yapılacağını iddia eden İmamoğlu, göz göre göre ifsada imza atmıştı. Bitmiş projeleri halka vadetmekten zerrece utanmayan İmamoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürümeyi teşvik etmek için hayata geçirilen ‘akıllı telefon’ uygulamasını da çalmakta beis görmemişti.

Her dümencilik var

AK Parti tarafından hayata geçirilen ve millet nezdinde büyük beğeni toplayan ‘Millet Bahçeleri’ projesini de sahiplenmek isteyen İmamoğlu, kendini komik duruma düşürmüştü. Millet Bahçelerinin ismini ‘Yaşam Vadisi’ olarak değiştiren İmamoğlu, İstanbul’da yapımı devam eden projelerin de üstüne konmak istemişti. İBB tarafından 2018 yılında patenti alınan ve 31 Ekim 2018 tarihinde ‘İstanbulkart Mobil Uygulaması’nın basın lansmanında kullanılan “İSTANBUL SENİN” projesini de sahiplenmişti.

Güncellenme Tarihi : 20.5.2019 10:21

İLGİLİ HABERLER