Gündem
  • 19.4.2019 08:00

Ekrem İmamoğlu'ndan skandal talimat

Ekrem İmamoğlu'ndan skandal talimat...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve başlamasının ardından skandal bir talimata imza attığı iddia edildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan skandal talimat...

İddiaya göre, belediye çalışanı ya da dışarıdan belirlenecek 3 uzman tarafından İBB ve bağlı kuruluşlarının elektronik veri tabanı ve alt yapıları incelenecek.

VERİ TABANINI KOPYALAYACAKLAR

Üstelik bu kişiler veri tabanını kopyalama yetkisine de sahip olacak.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve bu talimata ait olduğu iddia edilen görevlendirme yazısı ise şu şekilde;

"KAMUNUN SİBER GÜVENLİĞİ AÇISINDAN NASIL BÖYLE BİR ŞEY YAPABİLİRSİNİZ?"
AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, "Kamu kuruluşunda görevlendirme koşulları bellidir. Belediyemiz müfettişlerinden belediyemiz çalışanlarından veya dışarıdan görevlendirilecek 3 uzman ile belediyemiz ve bağlı kuruluşlarının elektronik veri tabanlarında her türlü araştırma yapılması... Siz belediye çalışanlarının dışından herhangi bir kişiyi elektronik veri tabanı için nasıl görevlendirebilirsiniz, hangi yetkiyle? Belediye başkanı değil ne olursanız olun. Herhangi 3-5 kişiyi görevlendirebilir misiniz? Kamunun siber güvenliği açısından nasıl böyle bir şey yapabilirsiniz? Yaptığınız işlem nedir? Dışarıdan sokaktan geçen herkesi çalıştır o zaman." dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.4.2019 08:57

İLGİLİ HABERLER