Gündem
  • 18.5.2019 09:39

Ekrem Rumlara Rumlar Ekrem’e âşık

Beylikdüzü’ne Makarios heykeli diken CHP’li Ekrem İmamoğlunu’nu Rum dostları unutmadı. Yunan medyası, 31 Mart’ın ardından “Ayasofya’nın intikamı”, “Konstantinopolis Belediye Başkanı İmamoğlu”, başlıkları ile proje Ekrem’e destek vermiş.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Ekrem İmamoğlu da Beylikdüzü Belediye Başkanıyken yaptırdığı Türk katili Makarios heykeli ile gündeme gelmişti. Vatandaşların büyük tepkisini çeken heykel, protesto edilerek kısmen tahrip edilmişti. Ekrem İmamoğlu’nun yenilenecek olan İstanbul seçimlerini kazanması halinde Türk katili papaz Makarios’un heykelini yeniden dikip dikmeyeceği merak ediliyor

Makarios’un çocukları sevindi

Makarios’çu İmamoğlu’nun Yunanistan’la olan ilişkileri dikkat çekiyor. YSK tarafından İBB Başkanlığı mazbatası verildiği süreçte İmamoğlu’na en büyük destek Yunanistan’dan gelmişti. Yunanistan’da yayın yapan Thema News gazetesi, zafer naraları attığı İmamoğlu haberini “İstanbul’u fetheden Türk” başlığı ile manşete taşıdı. Yunan’ın haberinde, “Yeni seçilen Konstantinopolis Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu” sözleri yer aldı. Ekrem İmamoğlu’nun Yunan Başbakan Papandreu ile yaptığı görüşme de sıkça konuşulmuştu. 2018 yılında Türkiye’ye gelen Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu, o dönem Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yapan Ekrem İmamoğlu’nu bizzat ziyaret etmişti. Görüşmede İmamoğlu’nun “ana dili gibi” Rumca konuşması dikkatlerden kaçmamıştı.

Ekrem Rum’a Rum Ekrem’e âşık

CHP’nin işi heykelden ibaret

Seçimden önce her konuda bol keseden vaatlerde bulunan CHP’li adayların seçildikten sonra ilk yaptıkları heykel dikmek oluyor. 31 Mart seçimlerinden sonra yönetime gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş göreve başladığı günden bu yana dişe dokunur bir hizmete imza atmazken, akılda kalan iki icraatı heykel yıkamak ve sözde bir sanatçıya ait ucube bir heykeli Ankara’ya dikmek oldu.

Halkın parası çarçur edildi

CHP’nin Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, 2019’a kadar 10 yıllık görev süresi boyunca devletten halka hizmet etmek  için aldığı paraların büyük bölümünü heykellere harcadı.

Öz, Neyzen Tevfik Kolaylı Heykeli, Kartallı Kazım Heykeli, Rauf Denktaş Anıtı, Eşekli Kütüphaneci Heykeli gibi onlarca heykel yaptırdı ve bu heykellerin açılışı için şaşalı törenler düzenledi. Yine yıllardır CHP’nin belediyecilik yaptığı İzmir’de 2018 yılında “aşırı gerçekçi Atatürk heykeli” yaptırıldı ve sergilenmeye başlandı.

Ayrıca 2018 yılında Antalya’nın, Manavgat ilçesinde, CHP yönetimindeki Manavgat Belediyesi tarafından 235 cm yüksekliğinde rölyefli Atatürk heykeli yaptırıldı.

Makarios tam bir Türk düşmanı

CHP’nin şaibeli adayı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’ne heykelini diktiği Makarios katıksız bir Türk ve İslam düşmanı. 1913-1977 yılları arasında Kıbrıs’ta yaşayan Makarios, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı olarak seçilmişti. Türk karşıtı bir tutumla hareket eden Makarios, Anayasa’da Türk toplumuna ilişkin hakların devlet düzenini dengesizliğe sürüklediğini ve bu nedenle Anayasa’nın değişeceğini açıklayınca, Rumlar adeta soykırıma başladı. Tarihe “Kanlı Noel Olayları” olarak geçen ve Türklerin katledildiği elim saldırılar Makarios’un döneminde yaşandı. Türkiye’nin Kıbrıs’a müdahale ettiği Barış Harekatı’na giden süre boyunca Türkler, Makarios’a bağlı çetelerin amansız saldırılarına maruz kaldı. Makarios’un katliamların önünü açan “Türk Ordusu Kıbrıs’a geldiğinde kurtaracak tek bir Türk bile bulamayacaktır” sözleri her Kıbrıs Türk’ünün hâlâ kulaklarında çınlayan acı bir söz olarak unutulmadı.

 Oğuzhan Gültekin  Ankara

Güncellenme Tarihi : 18.5.2019 09:44

İLGİLİ HABERLER