Dünya
  • 4.11.2020 12:28

El Kaide Macron'a ölüm emri verdi

El Kaide: Macron'dan intikam alınmalı

El Kaide'nin Kuzey Afrika yapılanması tarafından yayınlanan açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan intikam alınması gerektiğini öne sürdü.

El Kaide'nin Kuzey Afrika yapılanması tarafından yayınlanan açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan intikam alınması gerektiğini öne sürdü.

Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren "İslami Mağrib El Kaidesi" (AQIM) olarak bilinen grup tarafından servis edilen açıklamada, son günlerde Fransa'da yaşanan Hz.Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri sert bir şekilde eleştirildi.

Açıklamada, "Karikatürlerlerin 'ifade özgürlüğü' olduğunu savunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan intikam alınmalı" ifadeleri yer aldı.

 Fransa'nın Mali'de düzenlediği operasyonda öldürülen eski AQIM lideri Abdulmalik Droukdel

AQIM tarafından yapılan açıklamada, "İslam Peygamberi'ne hakaret edeni öldürmek her Müslümanın hakkıdır" ifadeleri kullanılırken, Macron'un Paris'te öldürülen öğretmenin cenaze töreninde yaptığı konuşmalara tepki gösterildi.

Macron cenazede yaptığı konuşmada Fransa'nın karikatürlerden vazgeçmeyeceğini ifade etmişti.

Örgüt açıklamasında, Paris'te Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri savunan Samuel Payt ismindeki öğretmenin öldürüldüğü saldırıya da övgüde bulundu. Saldırının faili için ise "şehit" ifadesini kullandı.

Macron'un açıklamaları sonrasında Müslüman ülkelerin aldığı boykot kararının da değerlendirildiği açıklamada, "Boykot yapılması gereken bir şey ancak tek başına yeterli değil, tek cevap intikam" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 4.11.2020 12:32

İLGİLİ HABERLER