Gündem
  • 30.4.2006 15:30

EL KAİDE TERÖRİSTLERİNİN E- POSTA CİNLİĞİ

Davaya ilişkin iddianameye göre El Haski’nin başvurduğu yöntemin, Attila Türk isimli bir Türkün ifadeleri ile ortaya çıktığına dikkat çekti.

New York Times gazetesi, "Gönderilmeyen elektronik posta mesajları, Madrid’deki bombamaları koordine etmeye yardımcı oldu" başlıklı haberinde 191 kişinin öldüğü saldırılar nedeniyle hakkında dava açılan başlıca sanıklardan Hasan El Haski’nin suç ortakları ile iz bırakmadan haberleşebilmek için "basit bir trik" kullandığını kaydetti.

El Haski’nin suç ortaklarına mesaj göndermek yerine mesajları "draft" (taslak) olarak sakladığını, suç ortaklarının da kullanılan e-mail adreslerine girerek mesajları "draft" bölümünden okuduklarını belirteren gazete, davaya ilişkin iddianamede Attila Türk adlı bir Türk’ün ifadelerini içerdiğini, Türk’ün El Haski’nin başvurduğu yöntemi anlattığını yazdı.

Gazete, 2004 yılında Fransa’da terör eylemleri gerekçesiyle gözaltına alınan Türk’ün ifadesinde Madrid saldırılarının ardından gözaltına alınmaktan korktuğu için Avrupa’dan kaçmaya çalıştığını, bu amaçla El Haski’den yardım istediğini anlattığını belirtti. Türk, ifadesinde şunları söyledi:

"Hasan, ayrıldığım gün bana internetteki bir adres vermişti. Her gün söz konusu adresi kontrol edecek ve mesajları çek etmek üzere draft menüsüne girecektim. Onunla temas kurma tek yolu, şifresi Wahd11 olan Babana12002 e-mail adresi idi. Hasan bana adresin Yahoo veya Hotmail’de bulunduğunu söyledi."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER