EL KAİDE TERÖRİSTLERİNİN E- POSTA CİNLİĞİ

1 dk okuma
EL KAİDE TERÖRİSTLERİNİN E- POSTA CİNLİĞİ

Hızlı Özet

Madrid’de 2004 yılındaki saldırıları gerçekleştiren El Kaide terör örgütünün başlıca liderlerinden Hasan El Haski’nin suç ortakları ile e-mail adresindeki "draft" menüsü ile aracılığıyla ilgi çekici haberleşmesi, bir Türk tarafından ortaya çıkarıldı.

Davaya ilişkin iddianameye göre El Haski’nin başvurduğu yöntemin, Attila Türk isimli bir Türkün ifadeleri ile ortaya çıktığına dikkat çekti.


New York Times gazetesi, "Gönderilmeyen elektronik posta mesajları, Madrid’deki bombamaları koordine etmeye yardımcı oldu" başlıklı haberinde 191 kişinin öldüğü saldırılar nedeniyle hakkında dava açılan başlıca sanıklardan Hasan El Haski’nin suç ortakları ile iz bırakmadan haberleşebilmek için "basit bir trik" kullandığını kaydetti.


El Haski’nin suç ortaklarına mesaj göndermek yerine mesajları "draft" (taslak) olarak sakladığını, suç ortaklarının da kullanılan e-mail adreslerine girerek mesajları "draft" bölümünden okuduklarını belirteren gazete, davaya ilişkin iddianamede Attila Türk adlı bir Türk’ün ifadelerini içerdiğini, Türk’ün El Haski’nin başvurduğu yöntemi anlattığını yazdı.


Gazete, 2004 yılında Fransa’da terör eylemleri gerekçesiyle gözaltına alınan Türk’ün ifadesinde Madrid saldırılarının ardından gözaltına alınmaktan korktuğu için Avrupa’dan kaçmaya çalıştığını, bu amaçla El Haski’den yardım istediğini anlattığını belirtti. Türk, ifadesinde şunları söyledi:


"Hasan, ayrıldığım gün bana internetteki bir adres vermişti. Her gün söz konusu adresi kontrol edecek ve mesajları çek etmek üzere draft menüsüne girecektim. Onunla temas kurma tek yolu, şifresi Wahd11 olan Babana12002 e-mail adresi idi. Hasan bana adresin Yahoo veya Hotmail’de bulunduğunu söyledi."

Bu haber 1550 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa
Gündem

Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa

Adalar Belediye Başkanvekili Medine Pamuk'un istifasının ardından bugün yapılması planlanan başkanvekilliği seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine 23 Eylül'e ertelendi. Gelişme sonrası tutuklu Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Durak da belediye meclis üyeliği ve İBB Meclis üyeliği

Habervitrini12573 Görüntüleme
Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler
Gündem

Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler

Ramazan umresi için 17 Şubat'ta Mekke'ye giden Havva Ünlüce (61) ile çocukları Serdar Ünlüce (34), Semra Karakaya (39) ve Hediye Ünlüce Sırakaya (25), Kabe'de yaşanan bir tartışmanın ardından 8 aydır Suudi Arabistan'dan ayrılamıyor. Aile fertleri, olayın yanlış anlaşıldığını savunurken, haklarındaki yargı sürecinin tamamlanarak Türkiye'ye ve yakınlarına dönmek istiyor.

Habervitrini10183 Görüntüleme
DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon
Gündem

DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı uluslararası basın-yayın organlarında yer alan 'Ailem Güvende' operasyonlarının 'keyfi ve hedef gözeterek yürütüldüğü' yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Habervitrini13830 Görüntüleme
YENİ Parti isim krizine çözüm arıyor! Konuyu kapatabiliriz
Gündem

YENİ Parti isim krizine çözüm arıyor! Konuyu kapatabiliriz

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, parti ismine yönelik itirazla ilgili açıklamalarda bulundu. Emre, isim konusunda yaşanan sorunun küçük bir düzenlemeyle çözülebileceğini belirterek, “YENİ Parti isminin başına küçük bir düzenleme koyarak konuyu kapatabiliriz” dedi.

Habervitrini14989 Görüntüleme