Gündem
  • 14.9.2013 19:38

El Kaide vahşetine Türkiye'den tepki!..

Time dergisi, dün Suriye’den inanılmaz fotoğraflar yayınladı... 

Fotoğraflarının yayınlanmasıyla ilgili, "Yanlış işe yanlış demekten çekinmedik" diyen Bakan Davutoğlu, "Bizim çifte standart içinde olmamız söz konusu olamaz. Kesinlikle aşırı grupların bu tür tutumlarını kabul edilemez olarak görüyoruz. Bunların tekrar edilmemesi için Suriye'deki bütün gruplara çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Suriye’nin Halep kentinde El Kaide’li militanların yüzlerce kişi önünde yaptığı infaz, savaşın kontrolden ne kadar çıktığının göstergesi oldu. Fotoğrafları Time yayınladı.

Time dergisi, dün Suriye’den inanılmaz fotoğraflar yayınladı. Derginin Suriye’de görev yapan ancak ismini vermeye çekinen bir fotoğrafçıdan aldığı karelerde Esad rejimine sadık bir askerin El Kaide’li muhalifler tarafından infazı saniye saniye görülüyor. Halep yakınlarındaki olay, Suriye’de El Kaide’nin Irak’taki kolu Irak İslam Emirliği’nin ne kadar hakim olduğunu göstermesi açısından da önemli kabul ediliyor. Bu örgütün Suriye’de üzerinde büyük tartışmalar olan El Nusra’yı bile gölgede bıraktığı ve Esad yanlılarını yargısız infaz ettiği belirtiliyor. Bu olayda da El Kaideli militanın infaz ettiği gence suçlarını okuduktan sonra ‘Cezan idam’ dediği ve boğazını kestiği görülüyor.

"BİZİM YAPTIĞIMIZ SAVAŞA DUR ÇAĞRISIDIR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Condrad Otel'de Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ile görüştü. Davutoğlu ile Baird'in, görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, basın açıklamasında Suriye konusunda Kanada'nın Türkiye ile aynı kanaatlere sahip olduğunu belirtti. Davutoğlu soru üzerine verdiği cevap da ise, "İki şeyi tekrar vurgulamak isterim; Bu kimyasal silahların tasfiyesi iyi haberdir Ancak bu geçmişte işlenen suçları ortadan kaldırmaz. Türkiye olarak kimyasal silahların tasfiyesini destekleriz. Suriye'nin zaman kazanma taktiklerine boyun eğmeyiz" dedi.

Muhaliflerin yaptığı öne sürülen katliam fotoğraflarının yayınlanmasıyla ilgili, "Yanlış işe yanlış demekten çekinmedik" diyen Bakan Davutoğlu, "Bizim çifte standart içinde olmamız söz konusu olamaz. Kesinlikle aşırı grupların bu tür tutumlarını kabul edilemez olarak görüyoruz. Bunların tekrar edilmemesi için Suriye'deki bütün gruplara çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, " Muhalefet ve Beşar Esad'ı kınayamayanlar 'savaş istiyorlar' diyor. Biz savaş istemiyoruz . Şu anda bir savaş var. Şu anda rejim hava kuvvetleri Suriye'nin çeşitli bölgelerini bombalıyor. Biz bu basın toplantısını yaparken birçok çocuk yetim kalıyor. Kimse hedef saptırmasın. Herkesin öncelikle vazifesi bu vahşeti durdurmaktır. Bizim yaptığımız 'savaşa dur' çağrısıdır" şeklinde konuştu.,  

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:03

İLGİLİ HABERLER