Gündem
  • 20.9.2013 21:01

El Kaide Yemen'i hoplattı

Yemen'de bir askerî üs yakınlarında düzenlenen eşzamanlı bombalı saldırılarda, çok sayıda polis ve asker hayatını kaybetti. Yemen Ordusu, saldırılardan El Kaide'yi sorumlu tutuyor. 

Yemen'in güneyindeki Şebva bölgesinde, bir askerî üse yakınlarında düzenlenen eşzamanlı bombalı saldırılarda, çok sayıda polis ve asker hayatını kaybetti. Yemen Ordusu, saldırılardan El Kaide'yi sorumlu tutuyor.

Yemen Ordusu'nun yaptığı açıklamaya göre, cuma günü, iki otomobile yerleştirilen ve eşzamanlı olarak patlatılan bombalı saldırılarda en az 56 kişi hayatını kaybetti. Yemen ordu sözcüsü, saldırılardan, Arap Yarımadası'nda faaliyet gösteren El Kaide'ye bağlı grupları sorumlu tuttu.

Eşzamanlı saldırılardan en şiddetlisi, bir askerî kamp yakınlarındaki otomobile yerleştirilen patlayıcıların ateşlenmesiyle meydana geldi. Bölgede petrol çıkarılan yerleri korumakla görevli en az 38 askerin yaşamını yitirdiği bildirildi. Ayrıca, bazı askerlerin de rehine olarak alındığı duyuruldu.

Yemen son birkaç yıldır, El Kaide'ye bağlı grupların yoğunlaştığı bir bölgeye dönüştü. Kısa süre önce birçok Batılı devlet, olası saldırı ihtimalleri nedeniyle ülkedeki büyükelçiliklerini kapatma kararı almıştı.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:52

İLGİLİ HABERLER