Spor
  • 23.8.2009 13:58

ELANO : EN AZ 4 YIL GALATASARAYDAYIM

Elano ülkesinde yayımlanan Globoesporte’ye verdiği röportajda, Manchester City’den, menajer Hughes’le yaşadığı sorunlar yüzünden ayrıldığını belirterek, Galatasaray’la 4 yıllık sözleşmesini tamamlamak istediğini ifade etti

Galatasaray formasını ilk kez Levadia Tallinn’e karşı giyen Elano Blumer, Brezilya’da yayımlanan Globoesporte gazetesine verdiği özel röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. Manchester City’den, Menajer Mark Hughes’le yaşadığı problemler yüzünden ayrıldığını vurgulayan sambacı, Cim-Bom’da kupalar kazanmak istediğini vurguladı.
İşte Elano’nun açıklamaları...

Yeni kulübünden memnun musun?
Çok heyecanlı ve mutluyum. Kulubün yapısı oldukça iyi. İstanbul da öyle. Her şey olumlu ilerliyor. Umarım 4 yıl boyunca böyle devam eder.

G.Saray-Fenerbahçe rekabeti çok ünlü. Kendini bu rekabetin içinde hissetmeye başladın mı?
Uff, geldiğimden beri... Aramızdaki maç ligin 10. haftasında ama taraftarlar şimdiden derbiyi konuşuyorlar. Burada yılın en önemli maçı. Umarım şiddet olmaz, sadece futbol konuşulur. Güzel bir maç oynayacağız.

Süper Lig şampiyonluğu ve Avrupa Ligi için ne düşünüyorsun?
Takım çok genç ve yeni bir yapılanma içinde. Rijkaard topa sahip olmaya büyük önem veriyor. Bu durum bizim için önemli. Dilerim bu sene iki kulvarda büyük başarılara imza atarız.

Baskı hissediyor musun?
Evet... İngiltere’de durum farklıydı. Orada baskıyı sahada hissedersiniz. Ancak baskı burada sokakta başlıyor. Tıpkı Brezilya’da olduğu gibi.

İngiltere’nin soğuğundan Türkiye’nin sıcak iklimine gelmek seni nasıl etkiledi?
Burada şehir ve hava şartları gerçekten mükemmel. İstanbul’da yazları sıcaklık hep 30 derece civarında.

Galatasaray’da geçmişte birçok Brezilyalı futbolcu oynadı. Ancak şu an sadece sen varsın. Bu durum takıma adapte olmanı zorlaştırdı mı?
Evet buradaki tek Brezilyalı benim. Önceleri sudan çıkmış balığa benzeyeceğimi sanmıştım, ancak futbolcular bana büyük destek veriyorlar. Hepsi bana yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Dünya Kupası için milli takımdaki yerin garanti mi?
Cezalı olduğum maç dışında Dunga beni tüm karşılaşmalara çağırdı. Ben de elimden geleni vermeye çalışıyorum. Beni çağırmaları mutluluk verici. Milli takımla kupalar kazanmak istiyorum.

İngiltere’den problemli ayrıldın. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?
Aslında mutluydum. Çok sayıda arkadaşımı orada bıraktım. Yaşadığım çeşitli zorluklara rağmen kendimi başarılı buluyorum. İlk yılımda 16 gol attım. Ardından menajer Hughes ile sorunlarım oldu. Bunları çözmek için mücadele etmediler. Manchester City’nin benim için ideal bir kulüp olmadığına karar verdim. Takımda çok fazla oynamamam milli takımı da etkileyecekti. Bu nedenle daha fazla yararlı olabileceğim bir kulüpte oynama kararı aldım.

Bir gün Brezilya’ya geri dönmek istiyor musun?
Futbolu Brezilya’da bırakmak isterim. Ancak takımımla 4 yıllık sözleşmem var. Bunu tamamlamaya çalışacağım. Şimdilik dönme fikrinde değilim.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER