Yaşam
  • 30.1.2007 12:20

ELAZIĞ'DA CÜZZAM PANİĞİ

Elazığ Deri Zührevi Lepra Hastanesi'nde 4 kişide cüzzam hastalığına rastlanması halk arasında paniğe sebep oldu.

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Halit Gökalp, Elazığ Deri Zührevi Lepra Hastanesi'ne müracat eden kişilerden 4'ünde cüzzam hastalığı tespit edildiğini belirtti.

Deri Zührevi Lepra Hastanesi'nde 48 hastanın tedavi görmekte olduğunu vurgulayan Dr. Gökalp, "2006 yılı içinde durumu ağır olan 2 hasta cüzzamdan vefat etti." dedi.

İstanbul ve Ankara dışında bölgenin merkezi konumunda bulunan Deri Zührevi Lepra Hastanesi'nin büyük bir eksiği giderdiğini belirten Dr. Halit Gökalp, cüzzamın nadirde olsa bulaşıcı olduğunu söyledi.

Bütün sağlık görevlilerini bu konuda uyaran Dr. Gökalp, raslanılan cüzzam vakalarının yasalar gereği ihbar edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tıbbi araştırmalarında zayıf olmasından dolayı 15 ve 16. yüzyılda Avrupa'da cüzzam hastalığının tehlikeli olarak göze çarptığını hatırlatan Dr. Halit Gökalp, "Roman ve sinemaya konu olmasından da dolayı hastalık bu günde korkutucu görülmekte. Halbuki hastalığa sebep olan 'Mycobacterium adlı bakteri tüberküloza benzer. Nadir olarak bulaşsada, salgınlar halinde görülmeyen bir haslalıktır." şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER