Asayiş
  • 1.6.2016 12:06

Elazığ'da FETÖ operasyonu

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli merkezli 8 ilde başlatılan paralel yapı operasyonunda 80 kişi gözaltına alındığı iddia edildi.

Kocaeli merkezli aralarında Karabük'ün de olduğu 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yapılan operasyonlarda 80 kişi gözaltına alındığı iddia edildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nun talimatıyla başlatılan operasyonlarda 88 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı ve belirlenen adreslerde 80 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında iş adamları ve polislerin de yer aldığı operasyonda ev ve iş yerlerinde aramalar ise devam ediyor.

Elazığ merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Elazığ kent merkezi ve ilçeleri ile Bitlis ve Sakarya'da belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 11 şüpheliden 8'i gözaltına alındı. Zanlılar, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlıkkontrolünden geçirildikten sonra işlemler için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Adreslerdeki arama ve inceleme devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 1.6.2016 12:16

İLGİLİ HABERLER