Asayiş
  • 26.8.2009 13:09

ELİNİ KURDUN AĞZINA SOKUP KIZINI KURTARDI!..

Erzincan’ın 3 köyünde 2 kurdun saldırısı sonucu 3’ü çocuk 13 kişinin yaralandığı olayda, Erol Polat 7 yaşındaki kızını azgın kurdun dişleri arasından kurtardı.


ERZİNCAN’da Türk Telekom memuru Erol Polat, hafta sonu tatili için eşi Hanım Gülşen Polat ve 4 çocuğuyla Çatalarmut Köyü’ndeki ailesinin evine gitti. Evin bahçesinde sohbet ederken 10 metre kadar ileride oynayan Fatma Sinem Polat’ın (7) çığlıkları duyuldu. Çığlığa koşan aile, küçük kızın bir kurdun dişleri arasında olduğunu gördü. Erol Polat, önce sopa ile hayvanın başına vurmaya başladı. Erol Polat kızını bırakmayan kurdun ağzına elini sokarak çenesini açmaya çalıştı. Boğuşma sırasında Fatma Sinem’i bırakan azgın kurt kaçtı. Erol Polat ve kızı, ambulansla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Kurdun saldırdığı anları unutamayacağını belirten Fatma Sinem Polat, olayı şöyle anlattı: “Kurdun geldiğini hiç görmedim. Beni başımdan yakaladı. Gözlerimi yumdum, bağırarak yardım istedim. Kurt dişlerini kafama geçirmiş beni sağa sola sallıyordu. Gözlerimi açtığımda babamın kucağındaydım.”

İki parmağı kırıldı

Kızını kurtarırken sağ elinin iki parmağı kırılan Erol Polat, Fatma Sinem’e bir köpeğin saldırdığını sandığını, kurdu görünce şaşırdığını anlattı. Polat, sopayla defalarca vurmasına rağmen kurdun, kızının kafasını bırakmadığını belirterek, “Nefessiz kalıp kızımı bırakabileceğini düşünürek sağ elimi ağzına soktum. Bunun üzerine kızımı bıraktı. Kurt işaret ve başparmağımı kırıp kaçtı. Kızımın kafatasında derin diş izleri var. O anı bir daha yaşamak istemem” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER