Gündem
  • 26.5.2013 21:01

Elitaş: Teröristler ülkeyi terk etmek zorunda kaldı...

Elitaş, Şarkışla ilçesindeki Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde, AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programında yaptığı konuşmada, IMF'den borç para almak için kapı kapı dolaşan Türkiye’nin, AK Parti iktidarında borç veren bir ülke haline geldiğini söyledi.

Anayasada yazmasa da 2007 yılında yarı başkanlık sistemine geçildiğini belirten Elitaş, "Türk milletinin geçmişinde, genlerinde zaten başkanlık sistemi vardır" ifadesini kullandı.

Çözüm sürecine değinen Elitaş, terör örgütüyle en büyük mücadeleyi geçen yıl verdiklerini anlattı.

Sürecin başarıyla ilerlediğini dile getiren Elitaş, şöyle konuştu:

"Terör örgütü, zayıflayınca, halk desteği kaldırılınca mecburiyet karşısında Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı. Altını çizerek söylüyorum; millette karşılığı olmadığı, insan kaynaklarıyla ilgili destekleri ortadan kalktığı sürece terör örgütü belki bitecek, belki de cılız bir örgüt halinde mafyalaşıp çeteleşecek. Şunu da açıkça ifade edeyim ki ne İmralı’daki ne Kandil’deki teröristle ne de Türkiye’deki uzantısıyla herhangi bir anlaşma, uzlaşma yapmadık, zerre kadar da taviz vermedik."

Elitaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hükümette yer aldığı dönemde de Abdullah Öcalan ile görüşüldüğünü iddia etti.

Devletin, Suriye’de, Kandil'de, başka başka yerlerde Öcalan ile görüştüğünü kaydeden Elitaş, "Sayın Bahçeli, 'Ben bunlardan haberdar değilim' diyorsa o bir kuklaymış. Bir iktidar partisinin ortağı, 'İmralı ile yapılan görüşmelerden haberdar değilim' diyorsa bu zafiyettir, yokluktur” ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:00

İLGİLİ HABERLER