Elon Musk dünyaya duyurdu: Otomobil üretmekten vazgeçtik

1 dk okuma
Elon Musk dünyaya duyurdu: Otomobil üretmekten vazgeçtik

Hızlı Özet

Tesla'nın CEO'su ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, bu yıl ve gelecek yıl yeni otomobil üretmeyeceklerini duyurdu. Musk, insansı robot üreteceklerini açıkladı.






Tesla CEO’su Elon Musk, 2022 ve 2023 yıllarında yeni otomobil üretmeyeceklerini söyledi. Musk bunun yerine insansı robot üreteceklerini açıkladı.



Tesla'nın CEO'su ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, bu yıl ve gelecek yıl yeni otomobil üretmeyeceklerini duyurdu. Musk, insansı robot üreteceklerini açıkladı.



Son dönemde kripto para birimleri ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulunarak gündem olan Tesla CEO’su Elon Musk, bu yıl ve gelecek yıl yeni ve farklı modellerde otomobil üretmeyeceğini açıkladı. Mevcut modellerin üretimine devam edileceğini dile getiren Musk, “Araçları otomatik kullanan yazılım ve insansı robotların üretilmesini bekliyorum” dedi.



Dünyanın en zengin iş insanları arasında yer alan milyarder, “Eğer insanlardan daha güvenli bir şekilde kendi kendine yol alan otomobil yapamazsak şoke olurum. Kesinlikle şoke olurum” dedi. Musk, araçların otonom bir şekilde ilerlemesi için geliştirilecek yazılımın Tesla’nın kârlılığı için en önemli kaynaklardan biri olacağını da dile getirdi.



Fakat, Musk’ın şirketinin otonom araçlar üretmesi durumunda yeni bir tartışma da beraberinde gelecek… Zira ABD otomobil güvenlik denetleme kurumları henüz otonom araçlar konusunda net bir duruş sergilemedi.



Öte yandan Elon Musk, mühendislerinin gelecek yıl insansı robotlarını tamamlayabileceğini söyledi. Musk, Optimus adı verilen robotların kısa vadede küresel işgücü eksikliğini ortadan kaldıracağını dile getirdi.




Bu haber 957 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump Çin dönüşü açıkladı: İran için 20 yıl şart
Dünya

Trump Çin dönüşü açıkladı: İran için 20 yıl şart

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın teklifine cevap verdi. Çin dönüşü uçakta konuşan ABD Başkanı, İran’ın nükleer silaha asla sahip olamayacağını vurgulayarak “yarım kalan işleri bitirmek için tekrar harekete geçebiliriz” sözleriyle yeni saldırı ihtimaline kapıyı açık bıraktı. Trump ayrıca, Pekin ile Hürmüz Boğazı ve nükleer silahsızlanma konusunda ortak anlayış sağlandığını söyledi.

Habervitrini9237 Görüntüleme
ABD'den Türkiye itirafı: NATO güvenliğine bizim kadar katkı sağladılar
Dünya

ABD'den Türkiye itirafı: NATO güvenliğine bizim kadar katkı sağladılar

7-8 Temmuz’daki tarihi Ankara NATO Zirvesi öncesinde ABD'deb Türkiye itirafı geldi. ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, NATO güvenlik alanını korumak adına en az ABD kadar katkı sağladı." dedi

Habervitrini9312 Görüntüleme
ABD’den Türk öğrencilere vize darbesi! Tam 4 bin kişi ortada kaldı
Dünya

ABD’den Türk öğrencilere vize darbesi! Tam 4 bin kişi ortada kaldı

ABD'nin 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında aldığı yeni vize kararı büyük krizi beraberinde getirdi. Washington yönetimi, turist vizelerine öncelik verince J-1 değişim programı kapsamında ABD'ye gitmeye hazırlanan yaklaşık 25 bin üniversite öğrencisi sistem dışında kaldı. Özellikle Türkiye'deki binlerce öğrenci için süreç adeta çıkmaza dönüştü.

Habervitrini9300 Görüntüleme
Netanyahu'dan sonra İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan BAE'ye Gizli Ziyaret
Dünya
#Operation Roaring Lion#Benjamin Netanyahu#Mossad

Netanyahu'dan sonra İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan BAE'ye Gizli Ziyaret

IDF Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir'in, Aslan Kükremesi Operasyonu sırasında bir ABD heyeti refakatinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne gizli bir ziyarette bulunduğu bildirildi. Ziyaretin, İran'a karşı savunma stratejilerini ele almak ve stratejik işbirliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Habervitrini12386 Görüntüleme