Dünya
  • 27.4.2022 16:08

Elon Musk'a Twitter şoku! 126 milyar dolar eridi...

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının yankıları sürürken, Tesla hisselerinde şok bir düşüş yaşandı. Twitter için 44 milyar dolar ödeyecek olan Elon Musk'ın, 21 milyar doları direkt olarak kendi öz kaynaklarından finanse edeceğini belirtmesi, Tesla hisselerinden bir kısmını satacağı beklentisini doğurdu. Tesla'nın piyasa değeri tek bir günde 126 milyar dolar geriledi.

Tesla'nın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı rekor karına, Twitter gölgesi düştü. Elon Musk'ın Twitter için anlaşmaya varmasının ardından Tesla hisseleri çakıldı. Tesla hisselerindeki büyük düşüşte, Twitter finansmanı için kaynak sağlanması arayışları gösteriliyor.

Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın almanın işleminin bir kısmını Tesla hissesi satarak finanse edeceğine yönelik beklenti yatırımcıları satış pozisyonuna yöneltti. Nasdaq'ta işlem gören Tesla hisseleri dün yüzde 12'yi aşan değer kaybetti.

Tesla'nın piyasa değeri de 1 trilyon 34 milyar dolardan, 908 milyar dolarlara kadar geriledi. Böylece; Tesla'nın değeri bir günde 126 milyar dolar erimiş oldu.

ELON MUSK TWITTER SATIN ALIMI İÇİN FİNANSMANI NASIL SAĞLAYACAK?

SEC'e yapılan bildirimde, anlaşma için 46,5 milyar dolarlık finansmanın taahhüt edildiği kaydedildi.

Elon Musk'ın 21 milyar doları öz kaynak olmak üzere 33,5 milyar dolarlık kaynak ayırmayı taahhüt ettiği belirtilen bildirimde, Morgan Stanley dahil bazı bankaların da 13 milyar dolarlık kredi sağlamayı kabul ettiği aktarıldı.

Güncellenme Tarihi : 27.4.2022 16:09

İLGİLİ HABERLER