Gündem
  • 30.4.2007 00:17

EMEK FİLMLERİNİN FESTİVALİ BAŞLIYOR!..

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin ikincisi, 1-7 Mayıs arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.
      Halkevleri, ''sendika.org'' sitesi, DİSK'e bağlı Basın-İş, Sine-Sen ve Birleşik Metal-İş sendikaları ile Türk-İş'e bağlı Hava-İş ve Petrol-İş sendikalarınca düzenlenen festivalde filmler, ücretsiz olarak izlenebilecek ve yarışma yapılmayacak.
      Festivalde, ''dünyayı sosyal, bireysel ve çevresel özellikleriyle yaşanabilir olmaktan çıkaran neo-liberalizm karşıtı deneyimleri paylaşmak; dünyanın dününe, bugününe ve geleceğine emek cephesinden bakmak, işçilerin yurt içinde ve yurt dışında kendi sınıfıyla iletişim kurmasını sağlamak için sinemanın çevirmenliğinden yararlanmak'' amaçlanıyor.
      Adana ve Mersin'de de 12 Mayısa kadar tekrarlanacak festival, daha sonra bütün yıl boyunca İzmit'ten Artvin'e, Bursa'dan Eskişehir'e ve Bolu'ya kadar birçok kentte devam edecek.
      Festival kapsamında, ''emeği'' konu edinen yerli ve yabancı 40 belgesel ve kurmaca film, izleyici ile buluşacak. Filmler, İstanbul'da Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Yeşilçam Sineması ve Halkevi Sinema Salonu'nda; Ankara'da, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Ekin Sanat Merkezi'nde; İzmir'de ise Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gösterilecek.
     
     YARIŞMASIZ VE ÜCRETSİZ FESTİVAL
      Festivalin daha geniş kesimlere ulaşması amacıyla sendika şubelerinde ve yoksul mahallelerde Halkevleri tarafından özel gösterimler yapılacak.
      Festivalde gösterilecek filmler arasında Ömer Lütfi Akad'ın ''Diyet'', senaryosu Yılmaz Güney'e ait olan ve Zeki Ökten'in yönettiği ''Düşman'', Ahmet Soner'in ''Asayiş Berkemal'', John Sayles'ın ''Matewan'' ve Sergei Eisenstein'ın ''Grev''i de bulunuyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER