Spor
  • 28.2.2013 21:10

Emek hırsızlığı devam ediyor...

Bursaspor Kulübü’nün Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu, çoğunluğa bakılmaksızın Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlhan Parseker’in divan başkanlığında gerçekleştirilen kongre, ilk olarak divan kurulunun seçiminin ardından, üyelikleri tüzük gereği aidat ödemelerini zamanında yapmadıkları için askıda bulunan 87 kişinin dernek üyeliğinin düşmesi hususunda görüşme yapılarak karara bağlandı. Gündemin diğer maddeleri arasında yönetim kurulunun mali ve faaliyet raporlarıyla gelir-gider tablolarının okunup ibrası ve tahmini bütçenin karara bağlanması yer aldı.

“YILDIZLARIN PEŞİNE DÜŞMEDİK”
İkinci Başkan Recep Bölükbaşı, tüzüğün 6. maddesi gereği yönetim kurulu adına kulübün Haziran 2012 ile Şubat 2013 tarihleri arasındaki faaliyetlerini okudu. Bölükbaşı, “Bursaspor, özellikle öz kaynağından yetiştirdiği gençleri Türk futbolunun vitrinine çıkarmakla kalmamış, alt liglerden kadrosuna kattığı isimsiz oyuncuların gelişimlerini hızlandırdıkları ve yeteneklerini sergimle fırsatı buldukları bir sahne olmayı başarmıştır. Bursaspor taraftarı, nasıl ‘Biz şampiyon takım tutmadık, tuttuğumuz takımı şampiyon yaptık’ diyerek, sonuna kadar hak ettikleri bir gururu ifade ediyorlarsa, kulübümüz de, ‘Biz yıldızların peşine düşmedik, başkalarını peşine takan yıldızlar oluşturduk’ şeklinde özetlenebilecek bir anlayışın temsilcisi olmuştur” diye konuştu.
İkinci Başkan Recep Bölükbaşı daha sonra, sezon başı ve devre arasında takıma katılan oyuncular, gönderilen oyuncular, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın ayrılış dönemi ve yeni teknik direktör Hikmet Karaman’ın takımın başına geçtiği sürecin yanı sıra, altyapı takımlarının başarıları, amatör branşlar, kurumsal çalışma ve projeler, reklam sponsorluk faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.

20 MİLYON 459 BİN TL BORÇ
06.06.2012 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul’dan 31.12.2012 tarihine kadar olan süre içerisinde kulüp gelirlerini ve giderlerini aktaran Bölükbaşı, “Bu süre içerisinde gelirlerimiz 34 milyon 38 bin 199 TL giderlerimiz ise 54 milyon 497 bin 294 TL olarak gerçekleştirmiş ve bu 7 aylık dönemde 20 milyon 459 bin 95 TL gider fazlalığı oluşmuştur. 5766 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan Vergi borcu taksitleri düzenli olarak ödenmektedir. 2017 yılına kadar tecil faizi hariç ödenecek taksitlendirilmiş vergi borcu 5 milyon 907 bin 792 TL’dir” diye konuştu.

“BU BAŞARILAR BİZİ TATMİN ETMİYOR”
Mali Genel Kurulda konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı da, “Bunca senedir ticaret yapıyorum. Yıllarca siyasetin içinde yer aldım. Kulüp başkanlığında da kimseye nasip olmayacak başarı öykümüz var. Hangi işten zevk aldınız derseniz cevabım kulüp başkanlığı olur. Hangi işte daha çok yıprandınız derseniz yine cevabım kulüp başkanlığı olur. Ben bir şampiyonlukla avunacak adam değilim. Bu başarı beni tatmin etmiyor. Bu yüzden eziyet çekmeye hazırım. Bunca yıllık başkanlık yapıyorum. Hiçbir koltuk statta oturduğum koltuk kadar yorulmadım. Oldukça karmaşık bir sezon geçiriyoruz. Sürpriz bir teknik direktör değişikliği ile birlikte yoğun dönemi geride bıraktık. Mali açıdan da daha parlak gelecek için bütün Bursa’dan destek bekliyoruz. Kurumsal hamlelerimize yenilerine ekliyoruz. Saha içinde ve saha dışında da başımız dik” dedi.

“EMEK HIRSIZLIĞINA DEVAM EDİYORLAR”
Camia olarak enerjilerini doğrul şekilde kullanamadıklarını belirten Yazıcı, “Bize gelen eleştiriler daha yapıcı olmalı. Hatalardan bizde ders çıkarmalıyız. Birbirimizi yemeye devam mı edeceğiz? TFF’nin bizle ilgili aldığı kararlara bakın. Tekerine çomak soktuğumuz kulüpler, eski usullerle maç kazanmaya devam ediyor. Anadolu takımlarının maçlarında hakem hataları oluyor. Bursaspor’un başının erken ezelim diyorlar. Hangi oyuncumuz parlasa transfer haberi çıkıyor. Yaptığımız futbol devriminin faturasını bize ödettiklerinin farkındayız. Önümüzü kesmek için her yol denenirken, biz kendi içimizde birbirimiz yiyoruz. Bursaspor ezberleri bozmuştur. Anadolu’nun sesi olmuştur. Bize yapılan oyunlara gelmeyelim. Ben iddia ediyorum. Bursaspor bizim dönemimizdeki kadar şeffaf olmamıştır. Öyle şeyler geldi ki başımıza. Her dakika denetimden geçiyoruz. Paralar nereye gitti diye bağıranlar işte hesap orada. Hesap görme yeri burası olsun. Ben hesabımı çarşıda pazarda değil genel kurulda veririm. Benim başım dik. Futbolun içinde hiç kimse bize şunu haksız kazandı diyemez. Başkaları gibi emek hırsızlığı yapmadık. Emek hırsızlığına hala devam ediyorlar. Bizim yolumuzu kesmeye çalışanlar. 3 kafadar takımı ligin zirvesinde tutmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
Mali Genel Kurul Başkan İbrahim Yazıcı’nın konuşmalarının ardından sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:37

İLGİLİ HABERLER