Gündem
  • 9.4.2021 01:04

Emekli amiraller bildirisi önce hangi AK Partili bakana yollandı?

Emekli amirallerin bildirisini yayınlayan Zihni Çakır: Yayınlanmadan önce 'AK Partili bir bakanın elinde' dendi..

Emekli amirallerin duyurusunu yayınlayan Avaztürk Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır, metnin kendilerine gelmeden önce bir AK Partili bakanın eline ulaştığının kendisine söylendiğini aktardı.

Zihni Çakır, duyuru metninin kendisine emekli amirallerin dışında bir kaynaktan aldığını, gazeteci refleksi ile bunu yayınladığını söyledi. Çakır aynı kaynağın kendisine bu metnin zaten AK Partili bakanın elinde olduğunu aktardığını söyledi.

"Neden bu metin bir AK Parti'li bakana gönderilmiş?" sorusuna Çakır, "Bir darbe çağrışımı yaptığını düşündükleri için göndermişler" diye yanıtladı.

NOT : BU BAKANIN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU VEYA MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR OLDUĞU İDDİA EDİLDİ..

Bildiriye imza koymayan emekli amiral Semih Çetin: Belgenin üzerinde 6 Nisan yazıyordu 4 Nisan'da basına sızdırıldı..

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açıklamasının ardından 103 emekli amiralin yayımladığı 'Montrö bildirisi'ni imzalamayan emekli amiral Semih Çetin, metne son halinin verildiği WhatsApp grubunda yaşanılanları aktararak; "Yayına gelmeden önce sorulara hazırlıklı olmak için bildiriye baktığımda çok enteresan bir şey gördüm. Bildirinin altındaki tarih 06.04.2021 olarak görünüyordu. Ancak bu bildiri çok ilginç bir şekilde 4 Nisan'da basına sızdırıldı." ifadelerini kullandı.

Çetin, “Emekli Amirallerin bulunduğu WhatsApp grubuna gönderilen son taslakta başlıkta ‘Yüce Türk Milletine’ ifadesi yoktu ve tarih 6 Nisan’dı fakat 4 Nisan’da basına sızdı” dedi.

Çetin, Halk TV'de katıldığı Açıkça programında açıklamalarda bulundu.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, duyuruyu okuduğunda metinde bir sorun görmediğini ancak farklı nedenlerle imza atmadığını söyleyen emekli Amiral Semih Çetin “Bana gönderilen metinde ‘Yüce Türk Milletine’ diye bir ifade de yok. Başında ‘basın duyurusu’ yazıyor" diye konuştu. Çetin "Bana gönderilmesinden sonra değiştirildi mi? Kim ne amaçla değiştirdi bilmiyorum" dedi.

Çetin, metni imzalamaması gerekçesini "Bildiri bana da geldi ancak bildiride ismi olan bazı kişilerin Balyoz sürecindeki vefasızlıkları nedeniyle imzalamadım" sözleriyle açıkladı.

Bana gönderilen taslak bildiride "Yüce Türk Milletine" diye bir başlık yok

Çetin'in açıklamaları şöyle:

Bildirinin yayımlanmasından sonra 'darbe' iddiaları ortaya çıkınca hemen WhatsApp grubundaki yazışmalara döndüm. Acaba konuyla ilgili bir konuşma var mı diye baktım ama öyle bir şey yoktu. Bildiri hazırlanmış kendi aralarında ‘şurasını böyle düzeltelim, bu çıksın’ gibi konular konuşmuşlar. Bana geldiğinde bildiri son halindeydi. Zaten bildiri de değil üzerinde ‘basın duyurusu’ yazıyordu. Sonunda da ‘kamuoyuna saygıyla arz ederiz’ ifadesi vardı. Bana gönderilen taslak bildiride Yüce Türk Milletine diye bir başlık yok. Yayına gelmeden önce sorulara hazırlıklı olmak için bildiriye baktığımda çok enteresan bir şey gördüm. Bildirinin altındaki tarih 06.04.2021 olarak görünüyordu. Ancak bu bildiri çok ilginç bir şekilde 4 Nisan'da basına sızdırıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 9.4.2021 02:16

İLGİLİ HABERLER