Gündem
  • 10.6.2014 14:19

Emekli kadın albay için eylem

Yurtseverler Platformu’nun düzenlediği ve bazı sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle yaklaşık 50 kişi, saat 11.00 sıralarında Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde toplandı. Ellerinde çeşitli dövizler ve Berna Dönmez’in fotoğraflarını taşıyan grup, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Kumpas bitsin adalet gelsin” şeklinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması okuyan Serpil Selvi, Emekli Albay Berna Dönmez’in 21 aydır cezaevinde olduğunu belirterek, “Berna Dönmez gerçek bir Cumhuriyet kadınıdır. Atatürk’ün gösterdiği hedeflerde Türk kadınına yüklediği görevi iyi kavramış bir kadın ve bir kadın asker olarak mesleğinde başarılı olmuştur. Eğer başarılı bir komutan olmasaydı bu kumpasa maruz kalmazdı” dedi.

"BAYRAĞI İNDİRENE DUR DİYECEK TSK MENSUBU YETİŞTİRDİĞİN İÇİN İÇERDESİN"


Eylemde söz alan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi Aydınlık Gazetesi Yazarı Şule Perinçek, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının indirilmesini kınayarak, "Neden içeridesin? Bugün gazeteleri açıp okuyunca görüyoruz nedenini. Kim olduğu belirsiz bir kişi giriyor, bizim o güzel bayrağımızı indirmeye kalkıyor. Buna dur diyecek silahlı kuvvetler mensuplarını yetiştirmeye kalktın. Buna sahip çıkmayı öğrettin diye içerdesin" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup adına Dönmez’in avukatı Günizi Dizdar ve Yurtseverler Platformu sözcüsü Serpil Ertürk güvercin uçurdu. Grup daha sonra cezaevi kapısına giderek buraya karanfil bıraktı. Eylemcilerden bazıları da duvarın üstünden cezaevi içine karanfil attı. “Özgürlük” diye bağıran eylemciler daha sonra hep birlikte cezaevine dönerek el saldı.

Özkan ARSLAN/İSTANBUL, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:19

İLGİLİ HABERLER