Asayiş
  • 28.2.2013 16:21

Emekli MİT'çinin sır intiharı!..

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi Demirciköy Beldesi’ndeki anne ve babasının mezarının yanında cesedi bulunan Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) emekli 62 yaşındaki Recep Albayrak’ın, beldede yaşayan ablası Rabia Turun’un evinin önüne bir bond çanta bıraktığı ortaya çıktı. Albayrak’ın bıraktığı çantada, cep telefonu, iki ablasıyla eşine yazdığı notlar, iki ciltlik son kitabı ve bir zarfın bulunduğu öğrenildi. Ruhsatlı tabancasıyla başına ateş ederek yaşamına son verdiği söylenen Albayrak’ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapıldı.

Simav İlçesi Demirciköy Beldesi’nde pazartesi sabahı meydana gelen olayda, belde mezarlığında bir kişinin hareketsiz yattığını fark eden çevredekiler jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekibi, cesedin evli ve iki çocuk babası Recep Albayrak’a ait olduğunu, ilk belirlemelere göre de ruhsatlı tabancasıyla başına ateş edip yaşamına son verdiğini tespit etti.

Otopsinin tamamlanmasının ardından Albayrak’ın cesedi ailesine teslim edildi. Albayrak, dün düzenlenen cenaze töreninin ardından Simav İlçesi Demirciköy Belde Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ABLASIYLA GÖRÜŞMEDEN EVİNİN ÖNÜNE ÇANTA BIRAKMIŞ

Ailesiyle Ankara’da yaşayan emekli MİT mensubu Recep Albayrak’ın ölümüyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma, Simav’daki ablaları Rabia Turun ve Güler Çimecioğlu ile görüştü.

Recep Albayrak’ın olay günü sabah saatlerinde ablası Rabia Turun’un evinin önüne bir bond çanta bıraktığı ve ablasıyla görüşmediği ortaya çıktı. Komşuların, Albayrak’ın yalnız olduğunu ve çantayı bıraktıktan sonra evinin önünden ayrıldığını gördükleri öğrenildi. Jandarma, bond çantaya incelemek üzere el koydu. Çantada, Albayrak’ın eşi ile iki ablasına bıraktığı notlar, cep telefonu, iki ciltlik son kitabı ve bir de zarf olduğu ifade edildi.

“KARDEŞİM İNTİHAR EDECEK BİRİ DEĞİLDİ”

Kardeşinin Simav’a geldiğinden haberi olmadığını ifade eden abla emekli öğretmen Güler Çimecioğlu, “Kardeşim Simav’a en son Kurban Bayramı’nda gelmişti. Ondan sonra cep telefonundan görüştük. Kendisiyle en son geçen Cumartesi günü cep telefonundan görüştük, keyfinin yerinde olduğunu ve bir yaramazlık olmadığını söyledi. Olay günü saat 12.00’de kardeşimin eşi aradı 'Abla Recep oraya geldi mi?' dedi. Ben de gelmediğini söyledim ancak bir süre sonra acı haberi aldık" dedi. Recep Albayrak'ın planlı programlı yaşayan bir kişi olduğunu söyleyen ablası Güler Çimecioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İntihar edecek biri değildi. Herhangi bir tehdit alıp almadığını bilmiyorum. Biz daha çok ailevi şeylerden konuşurduk. Herkesin kendine sakladığı sırları vardır elbette. Belki 'Ailene zarar veririz' diye tehdit etmiş olabilirler ancak bununla ilgili kesin bir bilgim yok. Kardeşime intiharı yakıştıramıyorum ama olay intihar gibi görülüyor. Bana, eşine ve ablama bir not bırakmış. Bana bıraktığı notta, 'Abla eşim ve çocuklarım sana emanet hakkını helal et' diye yazmış. Bir de ablamın evinin önüne bıraktığı çantadaki son kitabında bir not yazmış ama onu göremedim. Kardeşim eğer intihar ettiyse onu oraya götüren bir sebep vardır. Hepimiz perişan olduk.”

BOŞ KOVAN VAR ÇEKİRDEK YOK

Bu arada jandarmanın, olay yerindeki incelemelerinde, Recep Albayrak’ın cesedinin yanında Kuran-ı Kerim ve boş kovan ile ruhsatlı tabancası bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca, otopside Albayrak’ın başında çekirdeğe rastlanılmadığı, bunun da tabancayla yakından ateş edildiğini gösterdiğini ve intihar şüphesini arttırdığı bildirildi.

ALBAYRAK’IN KİTAPLARI

İyi derecede Farsça bilen ve Afganistan Türkleri, Simav Türkleri, Osmanlı Döneminde Simav, Ethem Beyin Sürgün Yılları ve Simav Olayları ile Azeri Türkçesi Dil Kılavuzu kitaplarını yazan Recep Albayrak’ın, Türkler’in İran’ı adlı son kitabının da kısa süre sonra çıkacağı bildirildi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:38

İLGİLİ HABERLER