Gündem
  • 7.4.2007 06:00

EMEKLİLER FENA PATLADI: HÜKÜMET BİZİ KANDIRDI!..

ÇOĞUNLUĞU ömürlerinin son günlerini geçiren emekliler aldıkları maaşlarla süründüklerini belirtip, 'Hükümet 5 yıl önce bize çeşitli vaatlerde bulunmuştu.

Bizde bu vaatler üzerine oyumuzu verdik. Ancak yaşanacak maaşa kavuşamadık. Hükümet seçime kadar sözünü tutup vaatlerini gerçekleştirsin sonra oyumuzu istesin' dediler.


YÜZDE 80'İ AÇ
Türkiye Emekli Dernekleri Federasyonu Başkanı Hamdi Öz ise bunun için, 'Emeklinin 29 aylık TÜFE farkı verilmeli. Eski yeni emekliler arasında maaş uçurumu kaldırılmalı ve Temmuz ayında emekliye maaşını yaşanacak düzeye getirecek zam verilmelidir' dedi. Öz en düşük emekli maaşının 527 en yükseğinin ise 1.3 milyon YTL olduğunu belirtip,'Yeni emeklilerin maaşı eskileri ikiye katlıyor.

Emeklinin yüzde 80'i açlık sınırı altında yanı 527 YTL maaş alıyor. 1,3 milyon YTL alan ise ancak yüzde bir. Bu maaş adaletsizliği ortadan kaldırılsın. 5 yıl önce emekli olan bugun maaşından yakınıyor. 5 yıl sonra da bugün emekli olan yakınacak. Artık bu adaletsizlik ortadan kaldırılsın. Emeklinin yüzde 80'inin süründüğünü belirten Öz, 'Bu nedenle temmuzda emekliye iyi bir zam verilip maaşının geçinilecek bir düzeye getirilmesini arzuluyoruz' diye konuştu.


MÜJDE BEKLİYORUZ
Emeklilerin 29 aylık TÜFE farklarının ödenmesini de isteyen Öz konuşmasını şöyle tamamladı: 'Yaklaşık 5 yıldır bu ödemeyi bekliyoruz. Mehkemeye veren emekli parasını aldı. Hükümetin, sözünü dinleyen emekliler ise dava açmadı ve parasının verileceği günü bekliyor. Yaşlıya saygı varsa emeklinin bu 3 isteği mutlaka yerine getirilmelidir. Biz seçim öncesi Başbakan'dan bu 3 isteğimizin müjdesini bekliyoruz'

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:25

İLGİLİ HABERLER