Gündem
  • 9.6.2014 11:50

Emeklilikte yaşa takılanlar eylem yaptı

Platform tarafından düzenlenen basın toplantısına katılmak için, Kocaeli, Adana, İzmir ve Bursa gibi illerden gelenler, Söğütlüçeşme'de buluşarak Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Soma'da hayatını kaybeden 301 madencinin yasını temsilen ellerinde siyah balonlarla yürüyen yaklaşık 200 kişi, Vur vur inlesin hükümet dinlesin, Susma, sustukça sıra sana gelecek, Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma ve Soma işçisi yalnız değildir sloganları atarak, İskele Meydanı'na ulaştı. Eylemciler, meydanda ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

Göstericiler, kendilerini destekleyen merhum CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ile intihar eden emekli işçi Ali Yılmaz ve Atatürk ile silah arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra, CHP'li Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu'na plaket verildi.

ÖZGEN 14 YILDIR BU HAK GASP EDİLİYOR

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, emeklilikte yaş sınırı getiren yasanın 1999 yılında çıkarıldığını hatırlatarak, 1999 yılında çıkarılan yasayla SSK primini doldurmasına rağmen yaştan dolayı emeklilik hakları gasp edildi. Ve bu gasp 14 yıldır devam ediyor dedi.

ÇELEBİ BU YASA 5 MİLYON KİŞİYİ ETKİLİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de, Şu anda bu yasa tamı tamına 372 bin 437 kişiyi etkiliyor. Gelecek sene 450 bin kişiyi, sonraki yılda yaklaşık 600 bin, toplamda ise 4,5-5 milyon kişiyi etkileyecek dedi. Çelebi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu'nun mücadelesini sürdürmesi gerektiğini belirterek, platform üyelerinden, milletvekillerine ve siyasi partilere faks göndererek mücadeleyi bırakmamalarını istedi.

Platform adına basın açıklamasını ise Serpil Şahin okudu. Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:21

İLGİLİ HABERLER