Emeklinin beklediği toplantı yapıldı

1 dk okuma
Emeklinin beklediği toplantı yapıldı

Hızlı Özet

Emeklilere promosyon verilmesi talepleriyle ilgili toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ve ilgili tarafların katılımıyla SGK'ta yapıldı.


Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı toplantıda, emekliye promosyon verilmesi talepleriyle ilgili hazırladıkları çalışmayı anlattı.



Memur-Sen'den yapılan açıklamaya göre, konfederasyonun toplu sözleşme talepleri arasında yer alan ve 9 milyon 970 bin emekliyi ilgilendiren banka promosyonuyla ilgili toplantı yapıldı.



Sosyal Güvenlik Kurumundaki (SGK) görüşmeye, Bakan Çelik, Memur-Sen Ahmet Gündoğdu, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan ve Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver katıldı.



Gündoğdu, toplantıda, emekliye promosyon verilmesi talepleriyle ilgili hazırladıkları çalışmayı anlattı.



Kamu görevlilerinin, Memur-Sen'in mücadelesiyle banka  promosyon hakkından yararlanmaya başladıklarını savunan Gündoğdu, "Bu tamamen Memur-Sen'in bir kazanımıdır. Şimdi de emekliler için çalışıyoruz. Onların da maaş aldıkları bankadan promosyon hakkı elde etmelerini istiyoruz. Bu konuda da olumlu sonuç elde ederek emeklilerimize promosyon müjdesi vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.



Taraflar, konuyla ilgili detaylı çalışmalarını tamamladıktan sonra tekrar bir araya gelecek.

 


Bu haber 1146 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Şimşek'ten 'hayat pahalılığı' mesajı: Taviz vermeyeceğiz
Ekonomi

Bakan Şimşek'ten 'hayat pahalılığı' mesajı: Taviz vermeyeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Orta Vadeli Program Uluslararası Medya Buluşması"nda konuştu. Vatandaşın en çok dert yandığı konulardan biri olan hayat pahalılığını son derece ciddiye aldıklarını belirten Bakan Şimşek, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bizi görevlendirdi. Kararlılığımız tamdır ve bu yolda tavizsiz devam edeceğiz." dedi.

Habervitrini12266 Görüntüleme
Hedef kişi başı milli gelirde 20 bin 500 dolar! Bakan Bolat: Yıl sonunda ulaşacağız
Ekonomi

Hedef kişi başı milli gelirde 20 bin 500 dolar! Bakan Bolat: Yıl sonunda ulaşacağız

Türkiye'nin kesintisiz büyümesini sürdürdüğünü belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yılın ilk yarısında 1,7 trilyon dolarlık milli gelire ulaşıldığını açıkladı. Bolat, kişi başına düşen milli gelirin yıl sonunda 20 bin 500 dolara yükseleceğini söyledi.

Habervitrini13425 Görüntüleme
Vatandaşın cebini rahatlatacak! Gıda fiyatları için harekete geçildi
Ekonomi

Vatandaşın cebini rahatlatacak! Gıda fiyatları için harekete geçildi

Orta Vadeli Program'da gıda fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken detaylar yer aldı. Türkiye'nin 3 yıllık yol haritası konumundaki programda gıda arz güvenliğinin güçlendirilmesi ve tarımsal verimliliğin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda gıda fiyatlarındaki oynaklığın azaltılması ve özellikle düşük gelirli kesimlerin refahının desteklenmesi için yeni adımlar atılacak.

Habervitrini14702 Görüntüleme
Okul servisi ücretleri 93 bin lirayı aştı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de yeni tarife
Ekonomi

Okul servisi ücretleri 93 bin lirayı aştı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de yeni tarife

Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenci servis ücretlerindeki zam oranları belli oldu. Yeni eğitim-öğretim yılı kapsamında servis ücretlerine Ankara'da yüzde 25,49, İzmir'de yüzde 35, İstanbul'da ise yüzde 10 artış yapıldı. Üç büyük ilde servis ücretleri mesafeye göre 27 bin ile 93 bin lira arasında değişiyor.

Habervitrini9426 Görüntüleme