Ekonomi
  • 10.7.2019 09:14

Emekliye 3 zam! Emeklinin zamlı maaşı ne zaman yatacak?

Emekliye 3 zam! Emeklinin zamlı maaşı ne zaman yatırılacak?

Temmuz'da tüm emeklilerin hem maaşları hem de ek ödemeleri arttı. Emekli doktorlara ise üçüncü bir zam daha geldi. Önümüzdeki günlerde zamlı maaşlarına kavuşacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bir diğer önemli konu da ek ödemeler. Peki emeklinin zamlı maaşı ne zaman yatırılacak? Emekli doktorlara ne kadar ek ödeme yapılacak? işte cevabı...

Emekli doktorlara ise üçüncü bir zam daha geldi. İlave ödeme bin 799-2 bin 353 liraya çıktı.

Emekli vefat etmişse hak sahibi yakınına ilave ödeme veriliyor. Örneğin; uzman hekimin yüzde 50 oranına tabi eşi, 2 bin 353 lira 80 kuruş olan ilave ödemeden bin 176 lira 90 kuruş; yüzde 75 oranına tabi eşi de bin 765 lira 35 kuruş pay alıyor.BU ay tüm emeklilerin hem maaşları hem ek ödemeleri arttı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında yüzde 5.01 artış yaşanırken, memur emeklilerinin zam oranı yüzde 6.02 olarak gerçekleşti. Ayrıca tüm emekliler için vergi iadesinin yerine getirilen ve maaşın yüzde 4'ü-5'i oranındaki ek ödemenin tutarı da yeni aylıklar üzerinden hesaplandığı için yükseldi.

OCAK'TA BAŞLADI

Emekli doktorlara ise üçüncü bir zam daha geldi. Ocak ayında başlayan, Emekli Sandığı kapsamındaki emekli doktor ve diş hekimlerini kapsayan uygulama kapsamında aylık verilen ilave ödemeler, memur maaş katsayısındaki yükselişle zamlandı.Uzmanların 2 bin 220 lira olan aylık ilave ödemesi 2 bin 353 liraya, uzman olmayanların ilave ödemesi de bin 697 liradan bin 799 liraya yükseldi.

KİMLER ALIYOR?

Bu ödemeden, aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlar yararlanabiliyor.Emekli doktor ve diş hekimleri, sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmaya başlarlarsa ilave ödemeleri kesiliyor. Eğer doktor vefat etmişse, ilave ödeme, hak sahibi yakınlarına veriliyor.

FARK GELİYOR

SSK emeklilerine zamlı maaş ödemeleri ayın 17'sinde başlıyor. Bağ-Kur emeklileri de zamlı paralarını 25-29 Temmuz'da hesabında görecek. Memur emeklileri ise maaşlarını aldı, zamla gelirlerinde oluşacak fark önümüzdeki günlerde ödenecek. SGK, ödeme tarihini önceden duyuracak.

TAKVİM

Güncellenme Tarihi : 10.7.2019 09:18

İLGİLİ HABERLER