Spor
  • 10.6.2014 09:46

Emenike beraat ettiyse, Yıldırım niye ceza aldı

Emenike'nin beraat ettiği davada Aziz Yıldırım'ın ceza alması Fenerbahçe'nin elini güçlendiriyor
Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, şike davasında yeniden yargılanma taleplerini karara bağlayacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne konuyla ilgili mütalaasını sunmuştu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yeniden yargılanması ve infazının durdurulması yönünde görüş belirten Coşkun’un, 10 sayfadan oluşan mütalaası açıklandı.

Sanıklara iyi haber

Olgun Peker ve Aziz Yıldırım hakkında şike ve teşvik primi suçlarını işlemek amacıyla suç örgütü kurup yönetmek suçlarından verilen mahkumiyet kararının 17 Ocak 2014 tarihinde onandığı hatırlatılan mütaalada, 21 Şubat 2014’te yürürlüğe giren yasayla “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçunun katalog suç tanımından çıkarıldığı belirtildi. Bu durum da davada örgüt lideri olmakla suçlanan Yıldırım ve Peker dışındaki sanıklara iyi bir haber olarak yorumlanıyor. Çünkü telefon görüşmelerine göre ceza alan sanıkların, yeni yasada örgüt üyelerinin telefonlarının dinlenmesinin yasaklanmasıyla önleri açılıyor.

‘Hatalı karar’

Yeniden yargılanma talepleri arasında en dikkat çeken konu ise Emenike! Mütaalada, Emenike’nin yargılanmasının ardından beraat ettiği ve bu kararın kesinleştiğinin altını çizen savcı, “Emenike’ye şike teklif eden kişi veya kişilerin eylemleri sabit bulunduğu takdirde ancak şikeye teşebbüs suçundan ceza verilebileceği halde Aziz Yıldırım hakkında hatalı olarak şike (tamamlanmış suç) suçundan eylem sabit görülüp cezaya konu edilmiş ve hüküm Yargıtay’ca onanıp kesinleşmiştir. Söz konusu suç bakımından Yargıtay, ‘Aziz Yıldırım’ın Şekip Mosturoğlu’na, onun Sami Dinç’e, onun Erdem Konyar’a, Erdem’in de Emenike’ye şike teklifini iletmesi şeklinde suçun işlendiği’ belirtilmiş. Şike, şikeye teşebbüs ve teşvik primi suçlarının faillerinin aynı eylemle cezalandırılması gerekirken aynı maçta, bir sanık hakkında şikeye teşebbüs denirken diğer sanık hakkında tamamlanmış şike suçu olarak kabul edildiğini görülmüştür” sözleri yer aldı.
FANATİK

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:19

İLGİLİ HABERLER