Medya
  • 1.12.2004 00:01

EMİN PAZARCI'YA TRAVESTİ ŞOKU!..

SUÇLULARIN CENNETİ

Mehmet Akif Ersoy''un yıllar önce söyledikleri bugün için de geçerli:

"Cani kol geziyor, can vermede masum!

Suç başkasınındır da niçin başkası mahkum?"

Türkiye, giderek bir "suç cenneti" halini alıyor. Büyük şehirlerin hâli ortada. Artık, sokakta gezmek, banliyo trenine ya da otobüse binmek bile cesaret ister oldu!

Çünkü...

Güvenlik güçlerinin yetkileri sınırlı. Yasalar da suç ve suçlularla yeterli mücadeleyi sağlayacak kadar etkili değil. Bizde yapılan bütün düzenlemeler, genellikle suçluların işini kolaylaştırıyor.

Geçtiğimiz cumartesi günüydü...

Akşam saatlerinde Ankara Büromuzdan Tuğrul Ilıcak''la birlikte bir markete gittik. Tam arabayı park edip, dışarı çıktım ki, üzerime doğru bir silah çevrildi. Bir bayan, sadece silahı doğrultmakla kalmadı, mermiyi de namluya sürdü.

Önce şaşırdım, afalladım...

Daha sonra ne olduğunu anladım. Benim ilk anda "bayan" sandığım bir travestiydi. Üstelik sarhoştu. Bir erkeği önüne takmış kovalıyordu. Tam o sırada arabadan indiğim için ikisinin arasında kalmıştım.

O anda tetiğe bassaydı, pisi pisine gidecektim!

İlk anki şaşkınlığın ardından çevreme baktım. Caddede herkes korku içinde sağa-sola kaçışıyordu. Daha sonra olayın ne olduğunu anladık. Travesti, tartıştığı kişinin aracının ön ve arka camlarını kırmıştı. Arabaya ciddi anlamda zarar vermişti. Bununla da kalmamış, araç sahibini önüne katıp, tabanca ile kovalamıştı.

Emniyete haber verdik. Travesti yakalandı. Ancak, üzerinde silah yoktu. Ya birine vermiş, ya da bir yere saklamıştı.

Sonra ne oldu, biliyor musunuz?

Serbest bırakıldı!

Pek çok insan o dehşet anını yaşadığı ile kaldı. Aynı travesti, muhtemelen önümüzdeki günlerde başka vatandaşlara da benzer sıkıntıları yeniden yaşatacak. Öyle görünüyor ki, yine serbest bırakılacak. Çünkü, yasalar tutuklanmasına imkân vermiyor. Güvenlik güçlerinin ise elleri ve kolları bağlı!

Bizde yasalar mâsum insanları değil...

Suçluları koruyup kolluyor!

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER