Gündem
  • 30.4.2010 09:50

EMİNE ERDOĞAN, BRÜKSEL'DE TÜRKLER'E SESLENDİ

SERTAÇ AKTAN/BRÜKSEL

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Erdoğan, "Türkiye doğuda batıda kuzeyde ve güneyde hakkı savunuyor, adaleti, hukuku, barışı, dostluk ve kardeşliği savunuyor. Dünyanın neresinde mağdur varsa, zulme uğrayan haksızlığa uğrayan varsa Türkiye cesur şekilde onların hissiyatına tercüman oluyor. Ülkemiz içinde de kardeşlik, birlik ve bütünlük daha sağlam şekilde yeniden inşa ediliyor'' dedi.

Avrupa siyaseti ve Avrupa ekonomisi içerisindeki başarılı Türk iş kadınlarının, sanatçılarımızın ve bilim kadınlarımızın bu manzaranın somut örnekleri olduğunu kaydeden Erdoğan, ''Biz kadınlar olarak tarih boyunca olduğu gibi bugün de dünyadaki gelişmelere sessiz ve tepkisiz kalamayız. Evladını kaybederek yıkılmak, eşini kaybederek ağıtlar yakmak, savaşlarda hedef haline getirilmek ve terör adı altında insanlık dışı muameleye boyun eğmek bizim kaderimiz değildir, asla da olamaz" diye konuştu.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Erdoğan, gurbetteki vatandaşların yaşadıkları ülkelerin dillerini çok iyi öğrenmelerini ve çocuklarına da anadilleriyle beraber öğretmelerini istedi. Erdoğan'dan önce Avrupa'nın ilk türbanlı milletvekili Mahinur Özdemir ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış kısa birer konuşma yaptı.

Sertap Erener konserinde first lady Erdoğan'ın oldukça keyifli bir gece geçirdiği gözlerden kaçmazken, konseri izleyenler arasında sanatçı Ajda Pekkan da vardı.

 

 
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER