Gündem
  • 18.10.2005 00:05

EMİNE ERDOĞAN : "GELECEK KONUSUNDA ÜMİTVARIM"

DEVLET ARIK
ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti kadrolarının Türkiye'yi adalet ve huzura kavuşturmayı hedeflediğini belirterek, gelecek için ümitvar olduğunu söyledi.


Emine Erdoğan, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları tarafından Şeker Fabrikaları Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine katıldı. Yemek öncesinde Ankara İl Kadın Kolları Danışma Meclisi Üyelerine seslenen Emine Erdoğan, konuşmasına Pakistan halkına başsağlığı dileyerek başladı. Herkesi empati yapmaya davet eden Erdoğan, Pakistan'da 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 2.5 milyon kişinin de bir gecede evsiz kaldığını hatırlattı.

Aynı acıyı Türkiye'nin de yaşadığını ancak sosyal yardımlaşma ile bu zorlukları aştığını kaydeden Erdoğan, "Şimdi hepimiz kardeşlerimiz için bir şey yapmalıyız. İnsani ve sosyal sorumluluk bunu gerektirir. Merhamet kollarının sonuna kadar açılması gerekir. Milletimiz büyüklüğünü bir kez daha gösterecektir" şeklinde konuştu.


Devletin güçlü olmasının toplum ve ailenin güçlü olmasına bağlı olduğunu dile getiren Erdoğan, "Vatandaş güçlü olsun ki devlet güçlü olsun. Aile güçlü olsun ki toplum güçlü olsun. Allah'a hamd olsun ki hem toplumumuz hem devletimiz güçlü" dedi. Halkın, hükümetin icraatlerinin olumlu bir şekilde kendisine yansıdığının farkında olduğunu, bu nedenle gelecek için ümitvar olduğunu kaydeden Emine Erdoğan, AK Parti kadrolarının temel hedefinin Türkiye'yi özlenen adalet ve huzura kavuşturmak olduğunu söyledi.

"Kimliğimizi düşürür, bir yerde unutursak, ideallerimizi kaybedersek, aydınlık bir gelecek kurmamız mümkün değil" diyen Emine Erdoğan, herkesi toplumun ihtiyacı olan alanlarda görev üstlenmeye çağırdı.


Emine Erdoğan'a konuşmasının ardından Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın eşi Birgül Yılmaz tarafından gümüş tabak hediye edildi. Bu arada iftar yemeğinde garsonlar yerine lise öğrencilerinin hizmet etmesi gözlerden kaçmadı. Etimesgut Meslek Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi'nde okudukları öğrenilen kız öğrenciler ders saatinde AK Parti'li kadınların iftarına gelerek garsonluk yaptı. Emine Erdoğan'ın korumaları gazetecilerin formalı liseli öğrencilerini görüntülemesi üzerine öğrencileri salon dışına çıkardı. Basın mensuplarının konuşmanın ardından salondan ayrılması ile birlikte kız öğrenciler yeniden AK Parti'li bayanlara hizmet etmeye devam etti.


Emine Erdoğan, iftar yemeğinin ardından Etimesgut Belediyesi'nin Gönül Yolu Çarşısı adını verdiği yardım mağazasını hizmete açtı. Fakir ailelere verilecek eşyaların sergilendiği mağazayı gezen Emine Erdoğan, iş adamlarını mağazaya yardım yapmaya çağırdı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER