Gündem
  • 30.4.2013 19:46

Emine Erdoğan'ın hayran kaldığı semt!..

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen ve Ankara’nın turizm cenneti haline gelen Hamamönü, bugün Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı ağırladı.
 Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki’nin ev sahipliği yaptığı ziyarette Erdoğan’a, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve eşi, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ve kadın milletvekilleri eşlik etti. Erdoğan’ı Hamamönü’nün girişinde karşılayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, restorasyon çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Hamamönü’nün eski hallerini anlatan fotoğrafları gören Emine Erdoğan, bölgenin geçirdiği değişim karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Mehmet Akif Ersoy Parkı, Taceddin Dergahı, Sanat Sokağı ve Sarıkadı Camii güzergahını takip ederek Hamamönü gezisini sürdüren Erdoğan, ilgisini çeken yerlerde durarak Başkan Tiryaki’den bilgi aldı. Sanat Sokağı’nda sanatçıların atölyelerini de ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Erdoğan, burada kendisine gösterilen ilgiden büyük mutluluk duydu.

EMİNE ERDOĞAN’A SEVGİ SELİ
Tüm öğleden sonrasını Hamamönü ziyaretine ayıran Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Hamamönü’ndeki tüm sokakları ve tüm konakları karış karış gezdi. Kendisine uzatılan elleri tek tek sıkan, önüne çıkan herkesle selamlaşan, esnafın ricasını kırmayarak kafe, restoran ve hediyelik eşya satan dükkanları ziyaret eden ve fotoğraf çektiren Erdoğan, gittiği her yerde büyük bir sevgi seliyle karşılandı. Çocuklarla da tek tek ilgilenen ve fotoğraf çektiren Erdoğan, onlara hediye vermeyi de ihmal etmedi. Altındağlı kadınlar için hizmete açılan El Ürünleri ve Gıda Pazarı’na büyük ilgi gösteren Erdoğan, buradaki tüm tezgahlardan alışveriş yaptı ve el emeklerini satarak geçimlerini sağlayan kadınlarla tek tek sohbet etti.
Alışverişin ardından Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek koruma altına alınan Kamil Paşa Konağı’nda çay molası veren heyet, burada günün yorgunluğunu attı. Yine kendisine gösterilen sevgi seli eşliğinde konaktan çıkarak aracına binen Erdoğan, Hamamönü’nden ayrıldı.

 

İHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER