Gündem
  • 15.9.2013 17:07

Emniyet teşkilatında bir ilk

AHMET FARUK ÇABUK
BURSA  - Bisikletli polislerin tanıtımı merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi’nde yapıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyesi’nin iş birliğinde gerçekleşen beyaz kırlangıç projesi hayata geçirildi. Nilüfer’in 100.Yıl, Ertuğrulkent, ve Altınşehir mahallelerinde trafik denetimini bisikletli polisler yapacak. Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün ’Kırlangıç’ adını verdiği polisler, Nilüfer Belediyesi’nin yaptırdığı mavi çizgili bisiklet yollarını kullanacak. İlk etapta 15 polisin görev yapacağı uygulamada, bisikletlilerin güven içinde pedal çevirmesine sağlayacak. Bisikletli polisler, ağırlıklı olarak okul geçişlerinde düzeni sağlayacak, trafik denetimleri yapıp bisiklet kullanımını özendirecek. Bisikletli polisin tasarım ve araç gereçlerini ise Nilüfer Belediyesi üstlendi. Proje hakkında bilgiler veren Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, “Bu proje ile biz trafik kültürünü yaymak istiyoruz. Gaz sağınımı olmayan, trafik kazası olduğunda riski olmayan, hem spor hem ulaşımı sağlayan çok ideal bir taşıt. Bu taşıtın Bursa’mızda yaygınlaşmasını için bu projeyi geliştirdik. 15 kişilik bir timimiz var. Bunlar okul önlerinde geniş görevlisi olarak görev yapacak. Trafik sıkışıklığında hızlı müdahale edecekler. Çevreye gürültüsü yok, yakıtı yok, insan sağlığı için de çok önemli bir taşıt” dedi.
İlçede 85 kilometrelik bisiklet yolu olduğunun altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kentin her yanına bisiklet yolu yapacağız. Bir bisiklet ağı oluşturma anlayışındayız. Bu proje, bisiklet yollarının da artmasını sağlayacak bir projeye dönüşebilir” diye konuştu.
Bisikletliler de bu konuda düşüncelerini dile getirerek, “Bizim en büyük sıkıntımız yollarda diğer arabaların bizi sıkıştırması ve dikkate almamaları. Şuanda yolda bisikletli trafik polisi gördüğü zaman bisikletliye bakış açısı da farklı olacak. Bisiklet yolu az ama olan yerlerde de bu yolları kullanamıyorduk” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:02

İLGİLİ HABERLER