Asayiş
  • 12.5.2004 00:08

EMNİYET'TEN ÇAKICI'NIN PASAPORTUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Alaattin Çakıcı tarafından kullanıldığı sanılan iki pasaportla ilgili müdürlük ve bağlı birimlerince hiçbir işlem yapılmadığını bildirdi.
     Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında, Alaattin Çakıcı'nın Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Bürosu'ndan sahte kimlik ile pasaport aldığı şeklinde haberlerin yer alması üzerine kayıtların incelendiği belirtildi.
     Açıklamada, inceleme sonucunda Alaattin Çakıcı'nın 23 Aralık 2002 tarihinde internet üzerinden müracaatla İl Emniyet Müdürlüğü'nden pasaport talebinde bulunduğu, ancak hakkında İstanbul 2 No'lu DGM'ce yurtdışına çıkış yasağı bulunduğundan pasaport talebinin yerine getirilmediği kaydedildi.
     Ayrıca, akabinde, İstanbul hudut kapılarına ve tüm ilçe emniyet müdürlüklerine, Alaattin Çakıcı hakkında bilgisayar ortamında hazırlanan bir adet bilgi notu ve fotoğraf gönderilerek, sahte pasaport alabileceği konusunda duyarlı olunmasının istendiği belirtilen açıklamada, kayıtlardan, o tarihten sonra Çakıcı'nın bu müracaatıyla ilgili herhangi bir girişiminin olmadığı ve yurtdışına çıkış yasağının halen devam ettiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER