Asayiş
  • 3.8.2022 22:08

Emniyetten Yediiklim Yayınevine operasyon.. İşte yayınevinin bastığı kitaplar

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi'ne operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü, KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında Yediiklim Yayınevi'ne ait adreslerde arama başlattı.

ÖSYM'nin pazar günü yaptığı 2022 KPSS lisans oturumundaki sorularla, Yediiklim Yayınevi'ne ait denemedeki birçok sorunun aynı olduğu iddiası, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Olay sonrası açıklama yapan ÖSYM'nin ortaya atılan iddiaların 'asılsız' olduğunu söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddiaların incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi.

Başsavcılık soruşturma başlattı

Devlet Denetleme Kurulu, KPSS'yle ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK), 2022 KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusundaki suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

Yediiklim Yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevine yönelik operasyon düzenlendi.

Ankara'da yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı.

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #1

 

ÖSYM Başkanı görevden alındı

Öte yandan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de, dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla görevden alınmıştı.

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #2

 

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #3

 

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #4

 

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #5

 

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #6

 

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #7

 

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #8

 

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #9

 

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #10

 

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #11

 


 

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #1

 

ÖSYM Başkanı görevden alındı

Öte yandan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de, dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla görevden alınmıştı.

 

KPSS iddialarıyla ilgili Yediiklim Yayınevi ne operasyon #2

 


 

Yediiklim Yayıncılık kime ait?

Yayın yönetmenliğini Ali Haydar Haksal’ın yaptığı Yedi İklim dergisi aylık Edebiyat Dergisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Türk edebiyatında oldukça önemli bir yere sahip olan Yedi İklim Dergisi 1987 yılında yayın hayatına başladı. Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Akif İnan, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Alaeddin Özdenören, Ebubekir Eroğlu, Arif Ay, Kâmil Eşfak Berki gibi önemli isimlerin öncü olduğu dergi bugüne kadar gelmiştir.

Yediiklim yayınçılık ne zaman kuruldu?
KPSS, ALES, YDS, SPK, GYS, İŞ GÜVENLİĞİ, POLİS AKADEMİSİ, JANA ile faaliyet gösteren bir de Yediiklim yayınları bulunmakta.

Yediiklim yayıncılık internet sitesinde kurum hakkında şu ifadeler yer almakta: "2003 senesinde yola koyulduğumuz yayıncılık yaşantımıza ilk olarak dergilerimizle adım attık. Yediiklim ailesi olarak yayınlarımızla ve kadrolarımızla kurulduğumuz günden bu yana ulaştığımız noktadan ve kaliteden ödün vermeksizin amaçlarımız doğrultusunda hep daha yükseklere ve daha iyiye ulaşmayı amaç edindik. İnsan emeğine ve zamanına değer vererek ticari kaygılardan çok başarılı olmayı ve öğrencilerimizi başarıya ulaştırmayı temel ilke edindik.

Yenilikçi ve birliktelik ruhuyla Yediiklim dershaneleri ve yayınları olarak sizlerle birlikte yola çıktık. Yedi ayrı bölgeden, yedi ayrı iklimden beslenerek farklılıkların zenginlik olduğu düşüncesiyle bir senteze ulaşarak yurdumuz coğrafyasının yedi bölgesinde insan odaklı olmayı ve adaylarımızın hedeflerine giden yolda onlara yol arkadaşı olmayı amaç edindik. Bünyemizde siz değerli öğrencilerimiz sayesinde her rengi ve her iklimi taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Yedi İklim yayınları nelerdir?
81 ilde hizmet veren Yedi iklim Yayınları 1. Sınıftan 12. Sınıfa kadar kitap basımı yapmaktadır. Bununla birlikte TYT, AYT, KPSS, KPSS-A, ALES, DGS, YDS, SBS, Polislik, Astsubaylık gibi kitaplar da basmaktadır. Sınavlara yönelik kitap basımı yapan yayın Türkiye’nin dört bir yanında 24 saat lojistik destek sağlamaktadır.

Ali Haydar Haksal kimdir: Yazar. 16 Mayıs 1951, Hasköy / Kiğı / Bingöl doğumlu. Yazılarının bir bölümünde Yasir Vurgun, Mahmut Mustafaoğlu imzalarını kullandı. Müderris İsmail Hakkı Efendi’nin torunudur. İlkokulu, üçüncü sınıf dahil babasının yanında okudu. 1960 yılında babasını kaybetti. Hasköy İlkokulu (Kiğı), beş yıl ara verdikten sonra Elazığ İmam Hatip Okulu (1975) ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü (1979) bitirdi. Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi İslâm Düşüncesi Anabilim dalında yüksek lisans yaptı. “Kur’an-ı Kerim’de Güzel Kavramı” üzerine tez hazırladı.

Ne olmuştu:  KPSS'de sorulan soruların sınavdan önce bir yayınevinin deneme sınavında çıktığı öne sürülmüş, iddia ÖSYM tarafından yalanlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermişti.

Güncellenme Tarihi : 3.8.2022 22:18

İLGİLİ HABERLER