Asayiş
  • 30.9.2017 23:56

Emrah Serbes'in şeytani senaryosu netleşiyor

Emrah Serbes'in kaza senaryosu

Alkollü araç kullanarak 2 kişinin ölümüne sebep olan Emrah Serbes'in alkollü olduğu kanıtlanırsa 25 yıl hapis cezası alması bekleniyor.

Behzat Ç.'nin senaristi Emrah Serbes, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada savcılık soruşturmasının kendisine yöneldiğini anlayınca hemen teslim oldu.

EMRAH SERBES VE YALANLARI
Uzun bir açıklama yaparak kendisini vicdanlı bir insan olarak göstermeye çalışan Emrah Serbes'in yalanları tek tek ortaya çıktı.

112'Yİ ARADIM DEMİŞTİ
Kazada hayatını kaybeden baba ile kızın aile avukatı, 112'i aradığını yazan Emrah Serbes'in yalan söylediğini bunun belgelerle kanıtlandığını ifade etti.

ALKOL TESTİ YAPTIRMADI
Emrah Serbes'in kendi yazdığı senaryoya göre teslim olduğunu belirten aile avukatı, Serbes'in kaza sonrası alkol testi yaptırmadığını söyledi.

NEDEN YAPTI
Peki Emrah Serbes neden alkol testi yaptırmadı? Bu sorunun cevabı oldukça basit..

25 YIL CEZA ALACAKTI
Behzat Ç.'nin senaristi, kazadan sonra testi yaptırsaydı alkollü araç kullandığı ortaya çıkacaktı. Yani; TCK 21. maddedeki "olası kast" düzenlemesiyle cinayet işlemiş gibi ceza alacaktı. Bu ceza da 20 ile 25 yıl arasında değişiyor.

KANITLANMAZSA 4 YIL YATIP ÇIKACAK
2 kişinin ölümüne sebep olan Emrah Serbes'in alkollü olduğu kanıtlanamazsa; taksirle ölüme sebebiyet vermekten en fazla 12 yıl hapis cezası verilecek. Bu cezanın 4 yılı cezaevinde 2 yılı adli kontrolle geçecek.

T TİPİ CEZAEVİNDE
Öte yandan; tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderilen Emrah Serbes'in buradan Menemen T Tipi Cezaevi'ne nakledildiği öğrenildi.

T TİPİ CEZAEVİ NEDİR?

Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesine göre T tipi kapalı ceza infaz kurumlarının özellikleri şöyle:

"Bu ceza infaz kurumları; büyük kentlerdeki eski ceza infaz kurumlarının yerlerine ya da kapasite yetersizliğine çözüm amacıyla inşa edilen veya edilecek olan uluslar arası standartlara uygun, kapalı ceza infaz kurumlarıdır. Tutuklu ve hükümlülerin barınma, sağlık, eğitim ve her türlü iyileştirme taleplerine cevap verecek yeterli fizikî alanlar bulunmaktadır. Bu faaliyetlere ilave olarak, sportif ve kültürel hizmetlerin sunulacağı mekânlar da mevcuttur.

8 kişilik 72 oda, 3 kişilik 8 oda, 1 kişilik 16 odadan olmak üzere toplam 616 kişi kapasiteli olarak planlanmış olup, 3 ve 8 kişilik odalar dubleks olarak yapılmıştır. Tek kişilik odalar 12 m2 olarak projelendirilmiştir. 3 kişilik odaların alt ve üst kat ortak yaşam ve yatak bölümleri 27'şer m2'dir. 8 kişilik odaların üst kat yatak bölümleri net 28 m2, alt kat ortak yaşam bölümleri 32.5 m2'dir. 8 kişilik ünitelerde 35 m2, 3 kişilik ünitelerde 30 m2 havalandırma bahçeleri yer almıştır.

T tipi ceza infaz kurumunda hükümlü ve tutukluların sosyal ve kültürel alanları tanzim edilmiş, bu çerçevede net kullanım alanlarına sahip 494 m2'lık kapalı spor salonu, 251 m2'lik açık spor alanı, 226 m2'lik çok amaçlı gösteri salonu, ayrıca, aynı anda 450 kişinin açık görüş, 36 kişinin kapalı görüş yapacağı alanlarla birlikte, 32 kişilik avukat görüş mahalli bulunmaktadır.

Ceza infaz kurumunda eğitim ve iyileştirme faaliyetleri çerçevesinde iş atölyeleri, dershane ve kütüphaneler ile revir ve sağlık üniteleri de yer almaktadır.

Sekiz, üç ve tek kişilik oda sistemine uygun olarak projelendirilen T tipi kapalı ceza infaz kurumları, koğuş sisteminden kaynaklanan güvenlik zafiyetlerini büyük ölçüde azaltmaktadır. Ceza infaz kurumunda günlük hizmetlerin (sayım, hastane, ziyaret, duruşma, tahliye, görüş vb.) kayıt altına alınması ve personelin idari blok ile hükümlü ve tutuklu bloklarına geçişlerin kontrol edilebilmesi amacıyla planlanan ve tüm sirkülasyonun organize edildiği bir kontrol merkezi bulunmaktadır.

Kurumda, giriş-çıkışların kontrolü ve izinsiz girişleri engellemek üzere, göz biyometrisi ile binaya tüm giriş-çıkışlarda elektronik arama amaçlı olarak kullanılan duyarlı kapı ve X-Ray cihazı bulunmaktadır.X-Ray cihazı ceza infaz kurumuna giren her türlü eşya ve erzakın X ışınları ile detayını almak üzere kurulmuş bir sistemdir. Sistem iki ayrı monitöre bağlı olarak çalışmakta, monitörler eşyanın detay ve içeriğini gösterme amaçlı kullanılmakta, şüphe duyulan nesneler üzerinde yakın gösterim (zoom) yapılabilmektedir. Ceza infaz kurumunun dış güvenliği jandarma tarafından sağlanacaktır. Bu nedenle ceza infaz kurumunun ihata duvarı üzerinde jandarma nöbetçi kuleleri bulunmaktadır.

Ceza infaz kurumu dış güvenliğinin sağlıklı yürütülmesi için çevre ışıklandırması yapılmıştır. Aramalarda ayrıca el detektörü de kullanılmaktadır.

T tipi kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapacak yönetici ve hizmet personeli standartları önceden belirlenmiştir.

Bu ceza infaz kurumlarında; kurum müdürü, ikinci müdür, idare memuru, sayman ile yeterli sayıda doktor, diş hekimi, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, öğretmen, kâtip, sağlık memuru,infaz ve koruma başmemuru, teknisyen, infaz ve koruma memuru, hasta bakıcı, odacı, çamaşırcı, kaloriferci ve hizmetli görev yapmaktadır.

Her bölümün ortak yaşam alanında bir adet tv anten girişi, bir adet çok kanallı merkezî radyo, küçük bir mutfak (çay pişirme ve pişirilmeden yenebilen sebze meyveler ile bulaşıkların yıkanması için) elektrikli ısıtıcı için bir adet priz, acil durumlarda personelin çağrılması için 1 adet ışıklı çağırma butonu bulunmaktadır."

.

.

 

Güncellenme Tarihi : 1.10.2017 00:03

İLGİLİ HABERLER