Spor
  • 3.8.2013 12:21

Emre Belözoğlu : En büyük hayalim

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, kulübün çıkarttığı Fenerbahçe Gazetesine verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu.

 

Emre verdiği röportajda "Fenerbahçeli Emre olarak anılmak istiyorum" derken, bu sezon uygulamaya giren yabancı oyuncu kontenjanı uygulaması hakkında da önemli tespitlerde bulundu.

İşte Emre'nin röportajından öne çıkan satır başları;

-Her futbolcunun hayalleri vardır. İstediği takımda forma giymek, Avrupa’ya gitmek ya da şampiyonluklar yaşamak. Sen bunların hepsini gerçekleştirdin. Peki başka bir hayalin var mı ya da içinde kalan bir ukde?
"En büyük amacım çocukluğumda hayalim olan Fenerbahçe formasıyla futbolu bırakmak!.. "Fenerbahçeli Emre" olarak anılmak istiyorum!.. Bu camianın evladı olarak futbolu bıraktıktan sonra da yine bu büyük kulübün başarısı için görev almak istiyorum.  Sarı lacivert formamızı terletiyorum hakkını vermeye çalışarak, o formanın hakkını da vermeliyiz çünkü Fenerbahçe formasının ruhu vardır, kutsaldır!.. Allah bana hayallerimin ötesinde bir futbol hayatı nasip etti. Bundan dolayı da her zaman Allah’a şükrediyorum."

-Yabancı kontenjanı hakkındaki görüşlerin nelerdir?
"Hiçbir zaman sınırlamadan yana olmadım ama ligimizin kalitesinin artması adına yabancı oyuncularla ilgili belli kriterlerin gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki sadece Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş adına değil de diğer takımlara da kaliteli yabancı oyuncu çekecek bir sistem getirilebilir. Onun dışında Türk futbolcular bu 6+0+4 kontenjanını iyi değerlendirmeliler. İşin gerçeği Türkiye’de birçok takımın yöneticisi Türk oyuncularına çok fazla güvenmiyorlarmış ki, bu sisteme tepkilerini ortaya koydular. Bu durumun diğer yüzüne bakacak olursak eğer, Türk futbolcuların da şapkalarını önüne koyup neden yabancı oyuncuların tercih edildiğini düşünmeleri lazım. Ülkemizde son dönemde iyi Türk oyuncular yetişmiyor. Bundan dolayı da Türk oyuncuların kendilerini tartmaları, nerede olduklarını görmeleri adına çok önemli bir sistem. Onlar adına avantaj olan bu sistemi en iyi şekilde değerlendirip kendi camialarına çok iyi hizmet etmeleri gerekiyor."

-Kamp süresince aslına bakarsan akıllarda "Acaba Avrupa’ya gidebilecek miyiz?" sorusu vardı ve nitekim bu duruma dair bir basın toplantısı düzenlediniz. Başkanımız Aziz Yıldırım’ın açıklamasından sonra oradaki hava nasıldı ve sen o an neler hissettin?
"Çok sevindik tabi ki çünkü her futbolcu sezon başında kendine göre bir hedef koyar. Fenerbahçe’nin futbolcusuysanız hedefiniz her zaman yarıştığınız tüm kulvarlardaki kupaları almaktır. Başka bir hedefiniz olamaz!.. Buna Avrupa Kupası da dahil, hatta geçen sene bunu başarmaya çok yaklaşmıştık. Bu oyunun bir prestiji, dünya literatüründe bir dili var. Bunlar da Avrupa arenasında oynanan maçlardan geçiyor. Futbolcular hem taşıdığı formanın hem de kendi değerini artması adına buralarda kendini göstermek ister. Avrupa Kupaları’nda oynayamamak içimizde bir yaraydı ama inşallah şimdi böyle bir süreç yaşanmayacak. Başkanımızın yaptığı basın açıklaması, CAS’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı bizi çok mutlu etti, yeni ümitlere vesile oldu. İnşallah şampiyonlar ligi’ne katılıp geçen sene Avrupa Ligi’nde yaşamış olduğumuz başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Bunun için çok güzel bir şans yakaladık."

-Avrupa’ya gitmemizle birlikte yapılan kura çekiminde Avusturya’nın FC Red Bull Salzburg takımıyla eşleştik. Tur hakkındaki düşüncelerin nelerdir?
"Çok iyi bir takımla eşleştik. Her zaman sezon öncesindeki eleme maçları çok sıkıntılıdır, bunun tecrübesini hep beraber yaşadık. Onların ligi daha önce başladığı için fizik olarak daha hazır durumda olacaklar. Ne olursa olsun bu turda Fenerbahçe favoridir. Favoriler her zaman kazanamaz ancak ne zamanki diğer takım kadar mücadele ederse işte o zaman farklı bir tablo ortaya çıkar."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:59

İLGİLİ HABERLER