Gündem
  • 20.1.2014 15:48

Emrullah İşler, "Kemal Kılıçdaroğlu yalan söylüyor"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İmamlar ve müftülere CHP’yi yuhalatıyorlar’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Kılıçdaroğlu her zaman olduğu gibi yalan söylemiştir, olayı çarpıtmıştır.” dedi.

Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ankara Bilkent Otel’deki İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nın ardından çıkışta gazetecilerin gündemle ilgili soruları cevapladı.

Suriye’de yaşanan insanlık dramı ve yaşanan acıların tarifinin mümkün olmadığına işaret eden İşler, “Biz Suriye halkının her zaman yanında olduk, her türlü maddi ve manevi yardımlar içerisinde olduk. Kriz çıktıktan sonraki son 2-3 yıldır zaten bizim çeşitli aralıklarla orada bulunan kardeşlerimize yardım götürme kafilelerimiz, kamyonlarımız, TIR’larımız oldu. Son zamanlarda hükümete karşı bir takım operasyonlar yapılmakta. Bu devlet içerisindeki paralel yapı adı verilen yapıdan hareketle ve belli yerlerden talimat alarak zaman zaman kriz çıkartabilir miyiz, hükümeti zora sokabilir miyiz çabası ve gayretiyle yapılan bazı aramalar oluyor. Halbuki orada devletin görevlileri TIR’ların başındadır. Biz her zaman Suriye halkına yardım etme gayre içerisinde olacağız. Zaten o bölgeye MİT eşlik etmeden gidemezsiniz. Orada savaş, çatışma bölgesi var. Dolayısıyla siz gerekli güvenlik tedbirini almak durumundasınız. Almadan bu yardımları ulaştırmanız söz konusu olamaz.” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU, YALAN SÖYLEDİ, OLAYI ÇARPITTI”

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İmamlar ve müftülere CHP’yi yuhalatıyorlar’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Kılıçdaroğlu her zaman olduğu gibi yalan söylemiştir, olayı çarpıtmıştır.” dedi. İşler, “İmam Hatip Lisesi mezunlarının toplantılarına il müftüleri ve imamlar davet edilmez, böyle bir uygulama da zaten söz konusu değildir. Bu bahsettiğiniz toplantıyı da İstanbul’da iki belediyemiz düzenlemiştir. Orada hassaten imamlar ve müftülere yönelik bir toplantı yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu her zaman olduğu gibi yine yalan söylemiştir, olayı çarpıtmıştır. Böyle bir şey gerçek değildir. Maalesef Türkiyemizdeki çarpık muhalefet anlayışı; doğruları çarpıtan, bir parmak suda fırtına koparma gayreti içerisinde olan ve sürekli ülkede kriz ve çatışma ortamı çıkarmak isteyen muhalefet anlayışına Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu açıklama örnek teşkil etmiştir.” diye konuştu.

ÇOCUK GELİN ANLAYIŞI

Emrullah İşler, çocuk gelin konusunda şunları söyledi: “Bu İslam’dan kaynaklanan bir anlayış değildir. Daha ziyade geleneğin ürünü olarak genç, çocuk yaşta evlilikler söz konusu. Bizim bunu İslam'dan hareketle yapıyorlar diye sunmamızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Kabul edilebilir bir şey değildir.”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:21

İLGİLİ HABERLER