Yaşam
  • 19.7.2009 12:48

EN ÇOK TİRYAKİ CHP VE DTP'DE

Bugün Türkiye için yeni bir dönem başlıyor: “Sigarasız hayat”. Geçen yıl başlayan yasak genişliyor ve tüm yemek-eğlence mekanlarının kapalı alanlarını kapsayacak şekilde genişliyor. Herkesin “Ne olacak?” diye birbirine sorduğu, uygulamayı beklediği bu dönemde araştırma şirketi A&G Türkiye’nin sigara haritasını çıkardı.

Tiryakiler en azından yasağın ilk döneminde alışkanlıklarından vazgeçecek gibi görünmüyor; sadece yüzde 15’i “Bırakırım” diyor. Bu arada; kadınlarda ve gençlerde sigara alışkanlığındaki artış çok dikkat çekici. Ayrıca eğitim, gelir ve kentleşme arttıkça tiryakilik de yükseliyor. 

Türkiye’nin sigara haritası çıkarıldı

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 43’Ü SİGARA İÇİYOR




ERKEKLERDE AZALMA, KADINLARDA ARTIŞ VAR 




10 YILDA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ



TİRYAKİ GENÇLERDE YÜKSELİŞ VAR



İKİ TİRYAKİDEN BİRİ: YASAK BENİ ETKİLEMEZ




DÖRT KİŞİDEN BİRİ “DENETLENEMEZ” DİYOR






EĞİTİMLİLER DAHA ÇOK TÜTTÜRÜYOR



ÇOK KAZANAN ÇOK İÇİYOR





EN ÇOK CHP VE DTP’LİLER İÇİYOR



ŞEHİRDEKİLERİN YARISI TİRYAKİ 
Araştırmanın künyesi:
-Araştırma; 6-7 Haziran 2009 günlerinde Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinde, 33 il ve 112 ilçede bunlara bağlı 134 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 1198’i kadın toplam 2 bin 409 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapılmıştır.
-Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı-tabakalı-tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır.
-Gidilen il, ilçe ve mahallelerin belirlenmesinde TÜİK verileri dikkate alınmış; coğrafi bölge, kır-kent ve büyükşehir seçmen sayısı ağırlıklarına uyulmuştur. Sokakların belirlenmesinde ise Maliye Bakanlığı arsa-arazi birim değerlerinden faydalanılmıştır.
-Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenmiştir.
-Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde ± % 1,5’tir.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER