Gündem
  • 30.4.2007 16:29

"EN DOĞRU SEÇİMİ YAPTIM"

CHP'den istifa eden Hatay Milletvekili İnal Batu, düzenlenen törenle DYP'ye katıldı.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, törenin başında ''Sayın Batu'ya şahsım ve partim adına hoş geldiniz diyorum'' dedi.

Hatay Milletvekili Batu, katılım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok çetin bir dönemden geçtiğini belirterek, hükümetin laiklik karşıtı akımları desteklediğini iddia etti. Batu, etnik bölücü terörün, yabancı düşmanlığının yoksulluk ve yolsuzluğun, ideolojik kadrolaşmanın ilerlediğini savundu.

Sokakların, halkın rahatlıkla dolaşabildiği yerler olmaktan çıktığını, yabancı basında iki Türkiye görüntüsünün egemen olduğunu, milyonların sokaklara döküldüğünü ifade eden Batu, Cumhurbaşkanını seçemeyen ve konunun mahkemeye taşındığı bir Türkiye tablosunun ortaya çıktığını söyledi.

Batu, iktidar ile ana muhalefet arasında yıllardır süregelen kamplaşmanın da bu etkenler arasında yer aldığını anlatarak, ''Bu çetin sorunların üstesinden gelebilecek, ülkeyi bir demokrasi, huzur ve istikrar ülkesi haline getireceğine inandığım DYP'ye girme kararını aldım. En doğru tercihi yaptığımdan hiçbir kuşkum yok'' dedi.

Batu, en demokratik yaklaşımların, ülkenin sorunlarının çözümü için en somut projelerin DYP'de olduğunu söyledi.

DYP'nin, gerilimi ortadan kaldırma, ülkede yeniden hoşgörü ortamı yaratma üslubuna da sahip olduğunu ifade eden Batu, ''En güzel umutlarla, en taze heyecanlarla DYP'ye girmiş bulunuyorum'' diye konuştu.

Batu, DYP'ye ve DYP Genel Başkanı Ağar'a kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Türkiye'nin dış politikada da önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu savunan Batu, AB ile ilişkileri, ''son yıllarda karanlık bir tünelde kaplumbağa hızıyla yürüyen lokomotif'' olarak niteledi.

İnal Batu, Türkiye-AB ilişkilerinin Kıbrıs ipoteği altında ezildiğini öne sürdü.

Batu, Irak ile ilgili de ''Bir kırmızı çizgiler ilan ediliyor. Bunlar önce pembeleşmiş, sonra tamamen ortadan kalkmış'' dedi.

DYP'de bazı büyükelçilerin bulunmasının tercihinde rol oynadığını anlatan Batu, şunları söyledi:

''El birliğiyle Türkiye'yi aydınlık günlere, gerginlikten uzak, huzurlu günlere taşıyacağız. Ülkeyi iki kampa ayıran iki partinin alternatifi olacağız. Biz üçüncü yoluz. Huzur, hoşgörü, istikrar partisiyiz. Güleryüzlü bir partiyiz.''

-AĞAR-

DYP Genel Başkanı Ağar da ''Türkiye'de değerleri çatıştırmayan, milletin milli ve manevi değerleriyle cumhuriyetin değerleri arasında denge ve uyum sağlayabilen yolu 'doğru yol' olarak tarif ettiklerini'' söyledi.

Siyasetin gücünü millet eliyle yeniden egemen kılacak arayış içinde olduklarını anlatan Ağar, Batu'nun özellikle dış politikada katkıda bulunacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından DYP Genel Başkan Yardımcısı emekli büyükelçi Nüzhet Kandemir, Batu'ya parti rozetini taktı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER