Eğitim
  • 7.9.2007 17:09

EN FAZLA OYU ALMASINA RAĞMEN REKTÖR OLARAK ATANMAYAN BAYAN PROFESÖRDEN SİTEM

M. HALUK ÖZDEN - OKTAY ÖZDEN
ESKİŞEHİR  - ESOGÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Usluer, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 aylık bir rektörlük seçim süreci yaşadıklarını ifade ederek, "3. aşama cumhurbaşkanı tarafından atanma süreciydi. Son aşamanın Sayın Cumhurbaşkanı'nın tasarrufunda olduğunu düşünüyor ve sonucu saygıyla karşılıyorum. Ancak, seçim sürecinde üniversitede çoğunluğun oylarını alarak birinci olmam ve YÖK'teki mülakat sürecinde yine birinci olarak cumhurbaşkanlığı makamına gönderilmiş olmam, tabi ki beni birazcık
birincinin atanması yönünde yönlendirdi. Dolayısıyla sonucun beklediğim bir sonuç olduğunu söylersem, doğru olmayacaktır. Tabi ki sürpriz bir sonuç oldu" diye konuştu.
Üniversite ortamda demokratik hakların, özgürlüklerin sonuna kadar kullanıldığı bir sistemin desteklenmesi ve savunulması gerektiğine şiddetle inandığını kaydeden Prof. Dr. Gaye Usluer, şunları söyledi:
"Çünkü, bugün bana oy vermiş olan 116 arkadaşımın dışında seçim sonrasında üniversitemde çok daha fazla kişinin birinci olmam sebebiyle beni beklediğini, bugünkü sonuç nedeniyle herkesin kafasında nedenler, niçinler ve biraz da burukluk olduğunu biliyorum. Açıkçası, doğrusunu söylersem, böyle bir kararın çıkacağını beklemiyordum. Çünkü, geçmiş cumhurbaşkanlarımızın döneminde farklı uygulamalar vardı. Birinci, ikinci, üçüncü, 2 oy alan aday atandı. Ama değişim sürecinde söylenenler demokrasi kurallarının
işleyeceği yolunda olduğu için gerçekten biz çok umutluyduk. Eskiden yapılanların doğru olup olmadığını tartışmak istemiyorum. Ama bence öğretim üyesinin kişisel tercihlerine saygı gösterilen bir sistem ve bu sistemin içerisinde atamanın doğru olduğuna inanıyorum. Öğretim üyesi olarak böyle bir sistemin kurulması ve işletilmesi gerektiğine yürekten inanıyorum. Beklenti bu değildi, beklediğimiz ile karşılaşmadık."
Usluer, rektörlüğe atanan Prof. Dr. Fazıl Tekin'e başarılar diledi.
5 Temmuz'da ESOGÜ'de yapılan rektör adayı belirleme seçiminde Prof. Dr. Gaye Usluer 116 oy alarak birinci olmuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk rektör atamasını dün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne gerçekleştirerek, Usluer'den sonra en fazla oyu alan Prof. Dr. Fazıl Tekin'i rektör olarak tayin etmişti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER