Sağlık
  • 19.8.2009 04:47

EN MERAK EDİLEN CİNSEL SORULAR...

Merhaba, 7 aylık evliyiz. Eşimle bir türlü cinsel ilişkiye giremiyoruz. Sıkıntımız her gün daha çok artıyor. Fiziksel bir sorunumuz yok. Ne yapmalıyız?


Öncelikle size şunları bilmenizi isterim, sizinkine benzer şikayetleri olan epey çift olduğu ve sevinilecek şey, bunun kolay bir tedavisi olduğudur. Yani endişelenmenize gerek yok. Genellikle kızlarımızın yetişme çağındaki yaşadıkları baskı ve tabular sonucu, cinsel ilişki sırasında bazı tedirginlikleri oluyor. Bu tedirginlik bazen o kadar fazla oluyor ki, cinsel ilişkiye bile izin vermeyecek hale geliyorlar. Başvuracağınız bir psikoterapi merkezinde kısa sürede bu sıkıntılardan kurtulabilirsiniz. Bence evliliğiniz zarar görmeden bir an önce böyle bir merkeze gidip bu sıkıntınızdan kurtulmanız gerekiyor.


Spiral ya da hap etkili yöntemdir


Erkek arkadaşımla son aylarda cinsel ilişkiye de girmeye başladık. Yalnız ben ve arkadaşım ilişki sırasında korunmuyoruz. Dışarı boşalarak korunmaya çalışıyoruz. Bizim için en uygun korunma yöntemi hangisidir?


Hem doğum kontrol hapları hem de spiraller en çok tercih edilen yöntemlerdir. Her iki yöntemin de koruyuculuk oranları oldukça yüksektir. Ancak bu yöntemleri tercih etmeden önce mutlaka bir jinekolojik muayeneden geçmenizi öneririm


Bu bilgiler çok yanlış


Merhaba, ben 45 yaşında bir kadınım. Bende menopoz başladı. Doktora gittim, hormon ve smear testi yaptı. Usltrason da çekildi. Rahmimde kalınlaşma olduğu için bir hormon ilacı başladılar. Bu hormon ilaçları ile ilgili birçok kötü şey duyuyorum. Bu ilaçları kullanmasam olur mu?


Hormon hapları ile ilgili bilgileri nereden duydunuz bilmiyorum, ancak hormon hapları doğru kullanıldığında faydalı ilaçlardır. Hormon haplarını almaktan çekinmeyiniz. İyi bir tedavi ile rahminizdeki büyüme kontrol altına alınabilir. Şu an için tedavide başka bir alternatif yok. Büyüme çok fazla olduğunda operasyonla küçültülebilir veya duruma göre rahim alınabilir.


İlk ilişkide kanama...


Kızlık zarının yırtılması sonucu her kızda kan gelir mi, yoksa değişir mi?


İlk ilişki sırasında kızlık zarı yırtılır ve bir miktar kanama olur. Nadir bazı durumlarda (kızlık zarının esnek olduğu) kanama oluşmaz.


Doğru metod nedir?


28 yaşındayım, yeni evliyim. Eşim 3 yıl önce varikosel ameliyatı olmuş. Test yaptırdı sperm sayısı 3 milyon civarı çıktı. Bebek sahibi olmak istiyoruz. Şu ana kadar hamile kalamadım. Ne yapmamız gerekir?


Çocuk sahibi olmak isteyenlere bir yıla kadar müdahale etmeyiz. Ancak eşinizin sperm sayısının düşük olması nedeniyle yardımcı tekniklere başvurulabilir. Öncelikle bir jinekologa gidip bu durumu anlatmalısınız. O size öncelikle aşılama, daha ileride de tüp bebek yöntemini önerebilir. Ancak sizin de gebelik için engelleriniz olmaması gerekir. Bunun için jinekolog bazı tahliller isteyecektir. Hem aşılama hem de tüp bebek yönteminde başarı oranları epey yüksek. Eğer doktorunuz normal yolla gebe kalamayacağınıza kanaat getirirse bu iki yöntem sonuç alırsınız.


Hekim önerisi şarttır

Erken boşalma şikayetim var. Geciktirici ilaç kullanmak istiyorum. İlaçların bir yan etkisi var mı?


Uzun dönem kullanımda bazı kişilerde penis cildinde hassasiyet, alerji ve yara oluşturabilir. Geciktirici tabletler hekim önerisi dışında kullanılmamalı.

(takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER