Sağlık
  • 16.8.2009 03:14

EN MERAK EDİLEN CİNSEL SORULAR...

Merhaba, 5 ay kadar önce kaşıntı şikayeti ile doktora gittim. Bende mantar olduğunu söyledi. İlaçlar başladı. Tedavi sonucunda biraz düzelme oluyor. Ama ilaçlar bittikten sonra yeniden başlıyor. Ne önerirsiniz?

Sık mantar geçirmenizin altında şeker hastalığı, uzun süreli antibiyotik veya hormon kullanımı ve gebelik olabilir. Bir ihtimal de size mantar için önerilen tedaviyi yeterli dozda ve sürede almamanız olabilir. Jinekologunuza gidip, hastalığın mantar olup olmadığından emin olun. Hekiminiz hastalığa uygun tedavi verecektir. Bu tedavi sırasında naylon yerine pamuklu giysiler giyilmemesi, çamaşırların kaynatarak yıkanması ve buharlı ütü ile ütülenmesi, dar giysilerden kaçınılması, vajinanın su ile yıkanmaması bunun yerine nötr pH derecelerine sahip ve bu amaçla üretilmiş sıvı sabunların kullanılması tedaviyi kolaylaştırır. Özellikle bu yaz aylarında mayo veya diğer ıslak giysilerinizi hemen değiştirmeniz önemlidir.

Siğillerin tam tedavisi mümkün mü?

* Merhaba, benim penisim ve çevresinde siğiller çıktı. Birkaç kez yaktırdım. Yine birkaç tane çıktı. Tam tedavi nasıl olabilirim?

Penisin üzerindeki tarif ettiğiniz bu parçalara genital siğil adı verilir, Human Papilloma Virus (HPV) enfeksiyonuna bağlı oluşur. Genital siğiller karnabahar görünümünde, bazen tek bir bölgede, bazen birkaç bölgede, bazen topluiğne başı kadar ufak, bazen de 5 cm çapına erişebilen ağrısız kitlelerdir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar grubunda yer alan genital siğillerin bulaşması için tam bir cinsel ilişki yaşanması gerekmeyebilir, temasla bile bulaşabilir. Genital siğiliniz olduğu sürece, cinsel ilişkiye girdiğiniz partnerinize hastalığı bulaştırırsınız ve bu hastalık kadınlarda genital siğil dışında, çok daha ciddi problemlere neden olmaktadır. En kısa zamanda bir hekime başvurarak muayene olmanızda ve gerekli tedavi ile siğillerden kurtulmanız gerekmektedir. Bu arada vücut direncinizi yüksek tutmanız çok önemli.

İlişki sırasında kaşıntı

* Merhaba, benim sorunum ilişkiden sonra aşırı kaşıntı sorunum var. Bununla birlikte erken boşalma sorunum başladı. Ne yapmam gerekir?

Cinsel ilişkiden sonra peniste kaşıntı ve yanma olması, cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyonunuzun olduğunun belirtisidir. Erken boşalma şikayetiniz de bu enfeksiyon sonucu olabilir. Öncelikle bir üroloji uzmanına başvurmanız gerekir. Enfeksiyon tedavi edildikten sonra erken boşalma sorununuz ortadan kalkmazsa, o zaman erken boşalmaya yönelik tedaviye başlanır.

Üroloji muayenesi şart

* Merhaba, benim testislerimden bir tanesi küçük. Bunun bir zararı ve tedavisi var mıdır?

Normalde iki testisten biri büyük, diğeri ona göre nispeten daha küçüktür. Burada önemli olan ne kadar küçük olduğudur. Bu yüzden öncelikle bir üroloji muayenesi olmanız gerekiyor. Bu muayene sonucuna göre ne yapılacağına karar verilir.

(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER