Sağlık
  • 11.8.2009 04:02

EN MERAK EDİLEN CİNSEL SORULAR...

* Penis germe metodunun, penis büyütmede faydası var mı?


Peniste doğal büyüme süreci en geç 20. yaş sonunda durur. Bu yaştan sonra penisin büyümesi veya düzgünleşmesi zordur. Piyasada kontrollü fiziksel çekme kuvveti metodunu ile penis büyüttüğü söylenen aletler var. Bu aletlerin penisi uzattığı ve kalınlaştırdığı iddia ediliyor. Ayrıca bu uygulama ile erkek cinsel organındaki eğriliklerin düzeltildiği söyleniyor. Bizim tıbbi bilgimiz bu gibi metotların hiçbir faydaları olmadığı yönünde. Hatta penisi büyüttüğü ileri sürülen vakum pompaları penis sertleştiğinde içindeki kanı tutan kapakçıklara ters basınç yolu ile zarar vererek sertleşme problemlerine bile neden olabilir. Bu yüzden bir hekim olarak bu aletlerin kullanılmamasını önermem. Bence normal standartlardaki penis boyunuz ne ise öyle kalması en uygundur. Yapabileceğiniz tek şey performansınızı geliştirmek veya boşalma sürenizi uzatmaya çalışmaktır. Peniste, önemli olan penisin boyu değil, işlevidir. Sertliğini uzun süre tutabilen bir penise sahip olmak cinsel yaşamınızda önemlidir. Penisiniz normalin altında ise, bir hekime başvurun. Bugün yeni ameliyat teknikleri sayesinde penis boyları uzatılabilmekte, ince penisler kalınlaştırılabilmektedir. Çok başarılı sonuçların yanı sıra pek sonuç alınamayan ameliyatlar da olmaktadır. Bu hastadan hastaya göre değişmektedir.



Sertleşmek için ön sevişme


* Eşimle ilişkiye gireceğim zaman ne kadar istekli olursam olayım penisim sertleşmiyor. Bazen de az da sertleşiyorum, ama o zaman da erken boşalma yaşıyorum. Acaba bunun tedavisi var mı?


Sevişme sırasında sertleşme kayboluyor ve uzun zaman geri gelmiyorsa; cinsel açıdan uyarılmıyor olabilirsiniz. Eşler arasındaki uyum da cinsel hayatı etkiler. Sertleşme çoğu zaman erkeğin özgüven eksikliğine bağlıdır. Ön sevişmeyi uzatarak, sevişme ve cinsel haza odaklanarak, eşinizin ilişkiye aktif katılımını sağlayarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Sonuç alamıyorsanız bir cinsel terapiste başvurmanızda fayda var.

Çocukla bir ilgisi yok!  

Yumurtalıklarım yukarıya çekiliyor. Penisim çok küçük. Çocuk için penisin büyüklüğü minimum ne kadar olmalıdır?


Testisler, vücut ısısından düşük sıcaklıkta olmaları gerektiği için torbada bulunurlar. Testislerin yukarı çekilmesi ileride kısırlığa neden olabilir. Bu nedenle bir üroloji uzmanına muayene olmalısınız. İkinci sorunuza gelince, penis boyu normalde 11 ila 18 cm arasıdır. Çocuk olması için penis boyunun önemi yoktur.


Kıllanma problemi


* 25 yaşında bekar bir kadınım. Bir süredir bende kıllanma sorunu var. Lazer epilasyon yaptırdım, ama yine çıktı. Hangi doktora gitmem gerekir?


Aşırı kıllanma kozmetik bir problemin yanında, aynı zamanda hormonal bir düzensizliği gösterir. Adet kanamaları başlaması ile genç bir kızın vücudunda bir kadına özgü değişikler olur. Bunlardan en önemlisi erkeklerden farklı ve az olan tüy dağılımıdır. Bu durum kadına özgü hormonal denge ile kontrol edilir. Beyindeki hipofiz bezi salgıladığı hormonlar yolu ile yumurtalıkların, memelerin, tiroid ve böbrek üstü bezlerinin fonksiyonlarını kontrol eder. Yumurtalıkların salgıladığı en önemli hormon östrojendir (kadınlık hormonu). Östrojenin en önemli fonksiyonlarından biri vücutta kadınsı bir tüy dağılımı sağlamaktır. Genellikle aşırı kıllanma kandaki androjenlerin (erkeklik hormonları) artmasına bağlıdır. Androjenler erkeklerde daha yüksek düzeylerde olmak üzere hem erkek hem de kadında bulunan hormonlardır. Androjenler ince, zayıf ve kısa olan kılların sert, uzun kıllara dönüşmesine neden olur. Aşırı kıllanmanın nedeninin belirlenmesi için hormon testleri ile kandaki androjen ve diğer hormonların seviyeleri belirlenir. Ayrıca yapılan ultrason incelemesi ve özel radyolojik incelemeler ile yumurtalık veya böbrek üstü bezlerinde ki tümörler tespit edilebilir. Siz kıllanma teşhisi için cildiye ve kadın hastalıkları uzmanına başvurmalısınız.


Basıncın azalması hastalık değildir


* Sürekli mastürbasyon yapıyorum. Son zamanlarda mastürbasyon sırasında çıkan spermin tazyiki azaldı. Bu hastalık belirtisi misidir?


Meninin dışarıya fışkırma basıncı idrar yolunun arka kısmında biriken meniye orgazm sırasında kasılan kasların yaptığı tazyik ile oluşur. Bu basıncın azalması bir hastalık değildir. Meninin ne kadar ileri gitmesi ile cinsel gücün veya çocuk olup-olmaması ile bir ilgisi yoktur.

(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER