Sağlık
  • 8.8.2009 03:51

EN MERAK EDİLEN CİNSEL SORULAR...

34 yaşındayım ve 6 ay önce evlendim. Eşimle haftada iki kez beraberlik yaşıyorum. Haftada iki kez beraberlik evlilikte yeterli midir?


Eşiniz veya cinsel partnerinizle ne kadar sayıda ve ne aralıkla birlikte olacağınız konusu sadece sizleri ilgilendiren bir konudur. Bunun normali, azı veya çoğuna siz karar vereceksiniz. Ancak size sadece şunu söyleyebilirim, birçok psikoloji ile uğraşan hekime göre cinsel ilişkinin sayısı ve ne aralıkla yapıldığından çok, iki tarafı ne ölçüde tatmin ettiği önemlidir. Sorunuz daha fazlasını yapamıyorum ya da istek duymuyorum ise onun cevabı farklıdır. Cinsel isteksizliği etkileyen psikolojik sebepler ve organik sebepler (en sık sebep hormonal) vardır. Siz haftada iki birlikte oluyor ve daha fazlasını istediğiniz halde yapamıyorsanız, sizin organik bir organik sorununuz yok demektir. Cinsel isteksizlik psikolojik sebeplere bağlı ise, bu çerçevede değerlendirilecek o kadar sebep ortaya çıkar ki. Eksik ya da yanlış cinsel bilgilerinizden evlilik içi çatışmalara, daha önce yaşadığınız olumsuz cinsel ilişkilerden büyüdüğünüz ortama kadar bunun altında yatan pek çok sebep olabilir. Bazen de aynı partner ile birlikteliklerde, iki tarafın da cinselliğe monotonluğa dönüştürmesinden ortaya çıkan isteksizlikler olabilir. Bunların bir cinsel terapist tarafından etraflıca araştırılması gerekir. Çoğu zaman çiftler, cinsel davranışlarını ve cinsellik konusundaki tutumlarını yeniden gözden geçirdiklerinde, cinsel ilişkilerine renk katmaya çalıştıklarında, aşk oyunlarına zaman ayırdıklarında ve cinsel yönden kışkırtıcı olduklarında sorunların ortadan kalktığını göreceklerdir.


'SPERM SAYIM ÇOK AZ'


42 yaşında bir erkeğim. 15 yıllık evliyim ve iki çocuğum var. Daha önce böyle bir sorunum yoktu, ama iki üç aydır boşalmada meni çok az geliyor ya da gelmiyor. Ne yapmam lazım?


Normal bir cinsel ilişki veya mastürbasyon sırasında 2-5 ml meni çıkar. Eğer hiç çıkmıyorsa ya da az çıkıyorsa problem var demektir. Meni çıkmaması 3 nedenle olabilir: 1-Meninin mesaneye geri kaçması (özellikle şeker hastalarında sık görülür, idrarda sperm görülmesi spesifiktir), 2-Meni kanallarının kasılmaması ve salgı yapmaması, yani çalışmaması (en sık omurga yaralanmalarında görülür), 3-Meni kanallarında tıkanıklık. Kesin tanı için mutlaka ürologa başvurmanız.


SPİRAL KULLANIMI


Bir ay önce spiral taktırdım. Akıntım olmaya başladı. Daha önce doğum kontrol hapları kullanmıştım. Böyle bir sorunum olmamıştı. Spiral kullanımında bu normal mi?


Kokulu akıntılar asla normal değildir. Rahim içi araç (RIA-Spiral)'ın en sık rastlanan yan etkisi, vajinal enfeksiyon riskini artırmasıdır. Mutlaka bir jinekoloji muayenesi ve smear testi yaptırmanız gerekir.


AĞRILARI CİDDİYE ALIN


3 yıllık evliyim. Cinsel ilişki sırasında sürekli ağrım oluyor. Ne yapmalıyım?


Cinsel ilişki sırasında ağrı ve kanama olması daha çok rahim ağzında enfeksiyonu düşündürür. Ancak yumurtalık kistlerinde bu şikayetler görülebilir. Sizin en kısa zamanda, mutlaka bir jinekolojik muayeneden geçmeniz gerekiyor.


HEPATİT BULAŞICI OLABİLİR


Erkek arkadaşım check-up yaptırmıştı, Hepatit-B çıktı. Ben korunduğum için ilişkilerimizde prezervatif kullanmıyorduk. Bana da bulaşmış olabilir mi?


Hastalık kan ürünleri ve cinsel ilişki ile bulaşan bir hastalık. Öncelikle sizin hızla hepatit testleri yaptırmanız gerekiyor. Test sonuçlarına göre karar verilmeli. Test sonuçları çıkıncaya kadar cinsel ilişkiden uzak durmanızı öneririm.

(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER