Sağlık
  • 30.7.2009 03:02

EN MERAK EDİLEN CİNSEL SORULAR!..

* 7 yıllık evli bir erkeğim. Çocuğumuz olmuyor. Bu nedenle tedavi görüyoruz. İki kere aşılama yaptılar ama sonuç başarılı olmadı. Benim spermlerimde şekil bozukluğu varmış. Bundan sonra ne yapacağız?


Morfoloji bozukluğu, spermlerdeki görünüm-şekil bozukluğudur (özellikle spermin baş kuyruk kısmında). Şekil bozukluğu olan spermin dölleme yeteneğinin de olmadığı ya da daha az olduğu, bu spermlerin hatalı üretim olduğu düşünülüyor. Nedeni ana sperm hücrelerindeki bozukluk ya da çoğalma sırasında oluşan bozukluklardır. Bunlar da genetik, kimyasal ve çevresel zararlar, iç salgı bezi hastalıklarından meydana gelebilir. Sizin mikroenjeksiyon yöntemini denemeniz daha doğru olacaktır. Mikroenjeksiyon için sağlıklı görünen bir sperm gereklidir. Bir kez daha aşılama yaptıktan sonra sonuç elde edemezseniz, mutlaka tüp bebek yöntemine geçin.

SERTLEŞMEYİ CİDDİYE ALIN


* Ben 27 yaşındayım ve bekarım. Bir gece önce ilişkiye girdim. Ancak sertleşmem hala geçmedi. Ağrı da başladı. Ne yapmalıyım?


Priapism cinsel istek ve uyarı olmamasına rağmen oluşan sertleşmenin kaybolmaması ve devam etmesi durumudur. Priapizm'de penis gövdesi sertleştiği halde, penis başı yumuşaktır. Normal bir sertleşme halinde olduğu gibi penis kanla dolar, sertleşme oluşur, fakat cinsel aktivite veya uyarı geçtikten sonra yumuşama meydana gelmez ve uzayan ağrılı bir ereksiyon istek dışı bir şekilde devam eder. Bu çok sık rastlanmayan durum, lösemi gibi bazı kan hastalıklarında, omurilik rahatsızlıklarında veya üretral bazı hastalıklarda gözlenebilir. Böyle durumlarda erken tedavi son derece önemlidir, hekime başvurmakta kesinlikle gecikilmemesi gerekir. Cinsel ilişki veya mastürbasyonla boşalma, bu durumu düzeltmez. Priapism'in tedavisi acil yapılmalıdır. En kısa zamanda bir ürologa başvurmalısınız.


ADET DIŞI KANAMA


* 3 yıllık evli bir kadınım. Bende ilişki sonrası bir miktar kanama oluyor. Bu normal bir durum mu? Yoksa bir sorunum mu var?


Her türlü adet dışı kanama, ilişki sonrası da olsa muayeneyi zorunlu kılar. Rahim ağzından smear -sürüntü testi yapılır. Rahim içi bu muayene ile görüntülenemez. Yumurtalık ve rahim duvar ve içinin görüntülenmesi ultrason ile yapılır. Kanamaya yol açabilecek hormonal hadiselerin de araştırılması istenirse bu da kan tetkikleri ile yapılır.

PENİS KÜÇÜKLÜĞÜ


* Oğlum 14 yaşında ve 165 cm boyunda. Oğlumun penisi çok küçükmüş, sertleştiğinde yaklaşık 6-7 cm oluyormuş. Bu boyut normal mi? Penis ne zamana dek uzamaya devam eder? Doktora gitmemiz gerekir mi?


Hemen endişelenmeyin. 14 yaş daha gelişme yaşıdır. Penisin büyümesi 18-20 yaşına dek devam eder. Boy, kilo ve yaş endeksine göre gelişiminin nasıl olduğunu öğrenmek isterseniz bir ürologa gitmeniz uygun olur. O size penisin büyümesi ve gelişmesi için bazı ilaçlar önerebilir.


'İLİŞKİ SONRASI AKINTIM OLUYOR'


* Normal zamanda akıntım yok, ama ilişkiden sonra eşimde bir süre akıntı oluyor. Ben mantar olmaktan korkuyorum ama mantarın belirtilerinde akıntı, kaşıntı olması gerekmez mi?


Bu sıvı vajinal akıntı veya eşinizin spermleri olabilir. Vajinal akıntı her zaman hastalık göstergesi değildir. Muayene olmuşsanız bence rahatsız olmanız gerekmez. Mantarda her zaman tüm belirtiler bir arada olmayabilir. En iyisi vajinal akıntıdan yapılacak mikroskobik inceleme ile kesin tanı koymaktır.

(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER