Gündem
  • 27.2.2022 23:18

En sadık generali Tuşayev'in öldürülmesi Kadirov'u şoka soktu

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgali nedeniyle Kiev yakınlarında öldürülen edilen Çeçen Ulusal Muhafız Alayı'nın generali Magomed Tushaev, çocukluğundan beri askeri işlere düşkündü, bu yüzden kişisel bir hayatı yoktu.

TUŞAYEV'İN ÖLÜMÜ DÜNYA BASININDA GÜNDEM OLDU
Ukrayna ordusu Kiev için direnişe devam ederken Çeçen lider Ramzan Kadirov'un üst düzey kurmayları arasında yer alan General Magomed Tuşayev'in yaşamını yitirdiği açıklandı. Çeçen güçlerinin en önemli askeri isimlerinden biri olan Tuşayev'in ölümü uluslararası medyada da gündem oldu.

KADİROV KİEV'İN ELE GEÇİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ
Uluslararası medyada yer alan haberde Tuşayev'in 141'inci motorize ulusal güvenlik birimini yönettiği belirtilirken, Kadirov'un da saldırıdan kısa bir süre önce bu taburu ziyaret ettiği iddia edildi. Tuşayev ile birlikte geçmişte fotoğrafları da yayınlanan Kadirov bir süre önce Kiev'in ele geçirilmesi gerektiğini söylemişti.

Magomed, 2008'de, sadece 22 yaşındayken, 2017'de, 31 yaşındayken, Ulusal Muhafız Kadırov'un adını taşıyan 141. "elit" özel alayının komutan yardımcılığına geçti. Rusya Federasyonu ve dört ay sonra kendisi komutanı oldu.

Ukrayna'da, sözde.  Kadirovitler

Anavatan'a hizmet madalyası olan Cesaret Nişanı, terörle mücadele için "Mükemmel Polis" ödül rozeti vardı.

Tushaev annesiyle birlikte büyüdü ve tek çocuktu ve hizmete başladıktan sonra ona göre pratikte işte yaşadı. Bu nedenle, ağda karısı veya çocukları hakkında hiçbir veri yok.

Öte yandan, öldürülen Akhmat Kadırov'a olan sevgisini açıkça gösterdi.

Ve alayının konuşlandırılmasının inşasında, Akhmat ve Ramzar Kadırov ve Vladimir Putin'in portreleri asılıydı.



 

Güncellenme Tarihi : 1.3.2022 00:17

İLGİLİ HABERLER