Ekonomi
  • 15.5.2020 11:36

En Uygun Kredi

Dünya genelinde hayat şartları sürekli değişmekte ve gelişen sistemler, sürekli nakit paraya ihtiyaçlar ortaya koymaktadır. Nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler, en uygun kredi seçeneklerini araştırmaktadır. En uygun kredi seçenekleri, hangi kredide yer alıyor ve tüm bankaların kredi seçenekleri karşılaştırmalı olarak görülebiliyor. Bankalar, verdikleri kredi türleri için limit aralıklarını göstererek gerekli incelemelerin yapılmasını sağlıyorlar.

Kredi Türleri Nelerdir?

İnsanların, farklı alanlarda yapacakları işlemler için nakit ihtiyaçlarını, bankalar çeşitli kredi seçenekleri ile karşılamaktadır.

Hangi kredi kategori bölümlerinde yer alan kredi türleri şunlardır;

İhtiyaç kredisi

Konut kredisi

Taşıt kredisi

Esnaf kredileri

Bankalar tarafından verilen bu kredi türleri için en fazla alınabilecek miktarlar türlerine göre sınırlandırılmaktadır. Esnaf ve konut kredi miktarları fazla olurken, ihtiyaç kredileri kendi içerinde türlere ayrılmakta ve kredi miktarları daha düşük olmaktadır. Uygun kredilerin kullanılabilmesi için iyi araştırma ve doğru hesaplama yapılmalıdır.

Kredi Hesaplamaları

Hangi kredi ücretsiz kredi hesaplama ve online kredi başvurusu seçenekleri sunuyor. Kredi hesaplamalarını yapmak isteyenler, her banka için ayrı ayrı yapmak istediğinde, bankalar arası karşılaştırmaları daha zor yapacaktır. Hesaplama aracı hizmet kullanılarak, istenilen türdeki krediler daha kolay hesaplanabilecektir. Uygun krediler bulabilmek için sadece faiz oranı üzerinden hesaplama yapmak yeterli gelmeyecektir. Çünkü bankalar, kredi hesaplaması yaparken, faiz oranı ile birlikte, komisyon ücreti, sigorta bedeli, dosya masrafı, ekspertiz ücreti gibi ek maliyet kalemlerini de eklemektedir. Hangi kredi tüm hesaplama kalemleri ile hesaplama yapılmasını sağlıyor ve toplam maliyet çıkartıyor.

Kredi Başvurusu

İhtiyaç kredileri için nakit ihtiyacının en kısa sürede karşılanması, kişiler açısından önemlidir. Online başvuru işlemleri ücretsiz olarak yapılabilmekte ve bankaların kredi için ön inceleme yapmasını sağlamaktadır. Kredi faiz oranlarına göre hesaplama yapıldıktan sonra yapılan online başvuruları kabul eden bankalar, evrakların teslim edilmesini isteyecektir. Online başvuru yapanlar, evrakları hazırlamaya hemen başlar ve banka istediğinde teslim ederek, işlemlerin daha hızlı yapılmasını sağlar. Ön başvuruyu kabul eden banka evrak kontrolünden sonra krediyi onaylayacak ve müşterisine verecektir.

Kredi Notunun Öğrenilmesi

Kişilerin yaptıkları tüm bankacılık işlemlerine göre kredi notları oluşturulmaktadır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, tüm banka müşterilerinin, kredi kartı ve diğer kredi borçları ödeme hareketlerin takip eder, son 5 yıl içerisindeki işlemlerine göre kredi notunu oluşturur. Uygun kredi seçeneklerinden faydalanmak isteyenler başvurularını yaptıklarında bankalar, başvurucunun kredi notu siciline göre onay verir. Kişiler, kredi notlarını müşterisi oldukları bankalardan öğrenebilirler. Zamanında ödenmeyen banka borçları, sık aralıklarla kredi başvuruları, gecikme faizi uygulanmış borç durumları kredi notunu olumsuz etkileyen unsurlardır.

Uygun Kredi Seçeneklerinden Faydalanmak

Girişimci olan kişiler, bankaların, belirli dönemlerde düzenledikleri ihtiyaç kredi kampanyalarını takip eder ve uygun faizli krediler almaya çalışırlar. Hangi kredi anlaşmalı tüm bankaların en güncel faiz oranı bilgilerini almakta ve kredi hesaplamalarının yapılmasını sağlamaktadır. Uygun kredi seçeneklerinde faydalananlar, ihtiyaçları olan nakit paraya kavuşabilecek, işlerini daha rahat yapabilecektir. Düşük faizli ve maliyetli kredileri alanlar, gelirleri ve aylık düzenlerini etkilemeyecek şekilde ödeme planı oluşturarak uygun kredi seçeneklerinden faydalanmış olurlar.

Kredi Yapılandırmaları

Bankaların, uygun kredi kampanyalarından faydalanarak, kredi alanlar, uzun vadeli ödemelerinin belirli aşamalarında ödeme zorlukları çekebilirler. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, aylık gelir dengesinde değişikliklere neden olduğunda kredi ödemeleri zorlamaya başlayacaktır. Bu durumlarda bankalar müşterilerine yapılandırma seçenekleri sunarlar. Yapılandırma işlemleri ile kredinin ödenmeyen bölümün tekrardan, eşit ve daha fazla taksit sayısına bölünerek, aylık ödeme miktarı azaltılabilmektir. Uygun olarak alınan krediler bu yöntemler daha uzun sürede sıkıntısız ödenebilecektir.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 15.5.2020 11:37

İLGİLİ HABERLER