Eğitim
  • 17.2.2008 02:33

'EN ZEKİ KADIN' REKTÖRÜ DE ALDATMIŞ!..

Dünyanın en zeki insanıyım’ deyip Türkiye’ye kandıran Camukova’nın Bahçeşehir Üniversitesi'ne sunduğu denklik belgesinin YÖK’te kaydının bulunmadığı ortaya çıktı.Türkiye'yi yıllardır 'dünyanın en zeki insanı' olduğuna inandıran Naida Camukova, Bahçeşehir Üniversitesi'nde göreve başlamadan önce o dönemde rektör olan Prof. Dr. Süheyl Batum'u da kandırdığı ortaya çıktı. Moskova ve Dağıstan Devlet üniversitelerinde çalıştığını gösteren belgelerin yanı sıra Camukova, YÖK’ten alındığı öne sürülen belgeyi de Batum'a gösterdi.

Ancak YÖK, denkliği kabul edilen akademisyenler arasında Naida Camukova isminin yer almadığını açıkladı. Bazı öğretim üyelerinin tavsiyesi üzerine Camukova'nın Bahçeşehir Üniversitesi'ne kabul edildiğini anlatan Prof. Süheyl Batum, "Kendisini akademik personel olarak almadık, idari kadroda değerlendirdik. Eğer haberler doğruysa bu büyük ve uluslararası bir sahtekarlıktır" dedi.

Batum, "Camukova'yı akademik kadroya almış olsaydık çok üzülürdüm" diye konuştu. Başarılı öğrencilerin farklı projelerde kendilerini geliştirmeleri için Camukova'yı faydalı olacağını düşünerek işe aldıklarını kaydeden Batum, "Ancak projelere katılmadı. Çocuklarla da konuştum, başarılı olamadığı için sözleşmesini sona erdirdik" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:49

İLGİLİ HABERLER