Dünya
  • 29.5.2006 16:09

ENDONEZYA'DA KUŞ GRİBİNDEN ÖLENLERİN SAYISI 37'YE YÜKSELDİ

CAKARTA - Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ), Endonezya'da 18 yaşındaki bir gencin H5N1 türü kuş gribinden öldüğünü doğrulamasıyla, bu ülkede kuş gribinden ölenlerin sayısı 37'ye çıktı.
     Üst düzeydeki bir sağlık yetkilisi, daha önce kız kardeşi de kuş gribinden ölen gençle ilgili Hong Kong'dan gelen DSÖ onaylı laboratuvar sonuçlarına göre, aynı aileden hastalığa yakalananların sayısının 7'ye yükseldiğini belirtti.
     İki kardeş Bandung kentinde 23 Mayısta ölmüştü.
     Hong Kong laboratuvarından gelen sonuçlarla Batı Sumatra'da 14 yaşındaki bir kız çocuğunun da kuş gribi olduğunun doğrulandığı bildirildi.
     Açıklanan son vakayla Endonezya'da kuş gribine yakalananların sayısı 50'ye, hastalıktan ölenlerin sayısı 37'ye çıktı.
     Bu arada, sağlık yetkilisi, aynı aileden kuş gribine yakalananların aralarında doğrudan kan bağı bulunanlar olduğunu belirterek, bunun da henüz kanıtlanmamış olan bazı insanların kuş gribine genetik yatkınlığı olabileceği teorisini desteklediğini kaydetti.
     Yetkili ayrıca, en son ölen iki kardeşin ölü kuşlarla temas ettiğinin belirlendiğini söyledi.
     Kuş gribi virüsünün mutasyona uğrayarak insandan insana geçen türe dönüşmesinden endişe eden uzmanlar, Endonezya'nın Kuzey Sumatra'daki bir köyünde aynı aileden 7 kişide kuş gribi görülmesinin nedenini bulmaya çalışıyorlardı.
     Aynı aileden ölen birinin, daha testler yapılmadan gömülmesi nedeniyle doğrulanmamakla birlikte, kuş gribine yakalanmış olabileceği belirtiliyor. Ancak yeni bir vaka ortaya çıkmamasından dolayı virüsün mutasyona uğradığı sanılmıyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER