Asayiş
  • 19.8.2009 13:56

ENGELLİ KIZA AHIRDA TECAVÜZ İDDİASI

ERZURUM merkeze bağlı Güzelova Köyü'nde 75 yaşındaki S.C.’nin, bir yıl kadar önce aynı köyden 30 yaşındaki zihinsel engelli Esma K.’a ahırda tecavüz ettiği iddia edildi. Köyde herkesin bildiği konuyu bir ay kadar önce öğrenen Esma K.’nın ailesi, Cumhuriyet Savcılığına şikayet başvurusu yaptı.

Merkeze 12 kilometre uzaklıktaki Güzelova Köyü'nde ailesi ile birlikte oturan Hatice- Muhsin K. çiftinin 7 çocuğunun en büyüğü olan Esma, henüz bir yaşındayken geçirdiği ateşli bir hastalık sonucu beyninde oluşan hasar nedeniyle zihinsel engelli kaldı. Esma K.'ya, köyün en yaşlılarından olan S.C.'nin bir yıl önce ahırda tecavüz ettiği söylentisi köyde kulaktan kulağa yayıldı. Söylentiyi duyan Esma’nın ailesi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak S.C. hakkında şikayetçi oldu.

Kızının evde sıkıldığı için köyde tek başına dolaşıp, topladığı kağıt parçalarını eve getirerek küçük parçalar halinde kesip mutlu olduğunu belirten anne 46 yaşındaki Hatice K., “Yavruma bunu yapanlar Allah’ından bulsun. Olayı duyduğumda yüreğim parçalandı. Bunu yapan insan olamaz. Tek isteğim suçlunun cezalandırılması” dedi.


RAPOR İÇİN 6 AY BEKLENECEK
S.C.’nin kızına tecavüz ettiğini duyduğunda baygınlık geçirdiğini söyleyen baba 58 yaşındaki Muhsin K. de, kendisine geldiğinde önce S.C.’nin evine baskın yaptığını, ancak elini kana bulamamak için adelete sığındığını belirtti. Baba Muhsin K. şunları söyledi: “Savcılığa şikayette bulundum. S.C., bir gece nezarette kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Hastaneden aldığımız sağlık raporunda kızımızın bakire olmadığı tespit edildi. Ancak Trabzon Adli Kıp Kurumu’ndan rapor için 6 ay sonrasına gün verildi. Suçlunun cezalandırılması için bu kadar beklemek zorunda mıyız? Kimsesiz olduğumuz için bizimle ilgilenen yok. Devletimize ve adaletimize güveniyorum. Vicdansızın biri kızımızı kirletti. Keşke ölseydi, o zaman ‘Allah verdi, Allah aldı’ derdik. Acımız bu kadar büyük olmazdı. Utancımdan kızımın yüzüne bakamıyorum. Allah böyle bir şeyi düşmanımın başına bile vermesin.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER