Gündem
  • 19.5.2013 13:49

Engelliler için yeni düzenleme yolda

Engellilerin ve engelli çocuğu olan ailelerin hayatını kolaylaştıracak, daha iyi hizmet almalarını sağlayacak yeni düzenlemeler yapılacak. 

AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, AA muhabirine, Başbakanlığa gönderilen ve Haziran ayı içerisinde yasalaşması hedeflenen yeni düzenlemenin, engelliliğin tanımından başlayarak bir dizi değişikliği içerdiğini söyledi.

Düzenlemeyle, toplumda engellilere yönelik olarak yapması gerekenleri yapmayan, engelleri kaldırmayanların ''ayrımcılıkla'' suçlanmasına kadar gidilebileceğini anlatan Yetiş, ''Örneğin bir belediye, yapması gereken hizmeti yapmıyor, önlem almıyorsa ayrımcılık yapmakla suçlanabilecek. Engelli birey, engelli olmayan birey kadar ulaşımdan yararlanamıyorsa bu ayrımcılık olarak nitelendirilebilecek'' diye konuştu.

Kendisi engelli olan ya da engelli çocuğu bulunan memurlara, bir defaya mahsus olmak üzere istediği yere tayin hakkı verileceğini bildiren Yetiş, engelli kişilerin daha sık hastalandığı ve tedavilerinin daha uzun sürdüğü gerçeğini gözönünde bulundurarak engelli çocuğu olan memur anne veya babaya, yıllık izin haklarından ayrı olarak 20 gün daha ''hastalık izni'' verileceğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:12

İLGİLİ HABERLER