Gündem
  • 19.6.2014 19:17

Engin Alan tahliye oldu

Engin Alan cezaevinden çıktı
Balyoz Davası sanıklarından MHP Milletvekili Engin Alan, Sincan Cezaevi'nden çıktı. Cezaevi çıkışı arabasından inerek bir açıklama yapan Alan, açıklaması öncesi tahliyeleri kutlamak için gelen kalabalığa el salladı. Alan, bası mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Birinci söyleyeceğim şu; Anayasa Mahkememiz verdiği bu kararla 2 şey yaptı. Birincisi bize özgürlüğümüzü iade etti. Ama bana göre daha önemli bir şey yaptı. Bu mahkemeden başka her şeye benzeyen özel yetkili mahkemelerin, yaptıkları hukuksuzluklar sonunda yerlerde sürünen Türk yargısının itibarını, adına yargı erkini kullandığı Türk milletine iade etti. İkinci söyleyeceğim şu; Belki ben diğerlerinden başka bir şey söyleyeceğim. Bugüne kadar olan hiçbir şey, yok sayılamaz. Eğer yok sayar isek, hayatlarını, sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımıza ihanet olur. Bu alçaklığı yapan, planlayan, destekleyen ne kadar namussuz varsa, bunlar bu ülkenin vicdanlı, onurlu, adil yargıçlarının önüne oturup hak ettikleri cezayı alana kadar bu mücadele sürecek. Hiç kimse, bugüne kadar olanların yanına kar kalacağını düşünmesin. Üçüncü söyleyeceğim şu; biz içerideyken, hiçbir şekilde cevap verme imkanımız yokken, başta televizyon ekranlarında, gazete sayfalarında bir anamıza küfür etmeyen utanmazlar dahil, herkese sıfatı, mevkii, makamı ne olursa olsun, söyleyecek sözümüz vardır. Vakti zamanı gelince bu sözün ne olacağını sizde göreceksiniz. Allah ölmüş arkadaşlarımıza rahmet, hastalarımıza şifa versin. Bu zor ve çileli süreçte çok acı çeken ailelerimiz, fedakar avukatlarımız, Türk milletinin bize inanan bütün fertlerine ve partimin genel başkanına, millletvekillerine teşekkürlerimi sunuyorum."

Bu arada, Halil İbrahim Fırtına'nın da Sincan Cezaevi'nden çıktığı öğrenildi.

ALAN GAZETECİLERE AÇIKLAMA YAPTI


Balyoz Planı Davası sanıklarının, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Ankara Sincan Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilmeleri mutluluk ve coşku görüntülerine sahne oldu. Sincan Cezaevi'nden ilk tahliye olan kişi olan ancak basın mensuplarına görünmemek için cezaevinin başka bir kapısından sessizce uzaklaşan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın hemen ardından MHP İstanbul Milletvekili ve eski Korgeneral Engin Alan aile yakınlarıyla buluştuktan sonra gazetecilere bir açıklama yaptı.


TÜRK BAYRAĞI İLE ÇIKTI


Cezaevinden daha sonra çıkan diğer bir isim elindeki Türk Bayrağı dikkat çeken Emekli Kurmay Albay Yusuf Ziya Toker oldu. Kendilerinin içeriye Türk bayraklarıyla teslim olarak, yine tahliyelerinin Türk bayrağıyla gerçekleştirdiklerine söyleyen Toker; "Uzun tutukluğum süresince kızım nişanlandı ve işe girdi ve bir çok üzücü olayda aile ve çevremde yaşandı, ancak ben bunların hiçbirine şahit olamadım" dedi.


18 yıla mahkum Emekli Tümgeneral Behzat Balta da ailesi ve yakınlarına sarıldıktan sonra gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada; "Dinini, imamını, Allah'ını, Kuran'ını, vatanını, milletini, toprağını, bayrağını veya bunların sadece bir tanesini seven birisi varsa, bize bu suçları iftiraları atanlar bir nebze de olsa vicdan azabı çekmelidirler" dedi.


Hava Korgeneral Rıdvan Ulugüler, Deniz Albay Turgut Kesken, Emekli Albay Meftun Irıca, Emekli Kıdemli Albay Sencer Başat'da cezaevi dışında kendilerini Türk bayraklarıyla bekleyen ailelerine sarılarak ilk tahliye sevinçlerini yaşarken, davul ve zurnacılara da bahşiş vermeyi ihmal etmediler.


Cezaevi önünde bekledikleri sırada yaşlı oldukları için yorgun düşen Emekli Korgeneral Bekir Memiş'in anne ve babası ile kayınpederi ve teyzesi de çocuklarını sandalye üzerinde beklemek zorunda kaldı. Saatlerce ayakta durmakta zorlandıkları için sandalye üzerinde bekleyen anne 81 yaşındaki İmran ve baba 86 yaşındaki Mehmet Emin Memiş, kayınpederi Hayati Aygün, teyze Döndü Yılmaz çocukları Korgeneral Bekir Memiş'in cezaevinden çıktığını duydukları anda yanına kadar zorlukla olsa yürüyerek gittiler. Memiş, anne ve babasının elini öpüp sarıldıktan sonra gidecekleri otomobile kadar kendilerine eşlik etti.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:03

İLGİLİ HABERLER