Gündem
  • 6.1.2014 17:55

Engin Alan'a özgürlük yolu göründü

AK Parti, CHP ve BDP’nin hukukçu milletvekillerinden oluşan tutuklu milletvekilleri çalışma grubu TBMM’de ilk toplantısını gerçekleştirdi. AK Parti’den Mustafa Şentop, CHP’den Atilla Kart ve BDP’den Hasip Kaplan’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda 3 parti Anayasa değişikliği için anlaştı. Bu duruma göre hükmü kesinleşen vekillerin infazı dönem sonuna kalacak, gözaltı tutuklama kararı Meclis iznine bağlı olacak, Engin Alan ve Sebahat Tuncel’in infazı dönem sonuna bırakılacak. Çalışma grubu üyeleri yapılan toplantıda uzlaşılan konuları partilerine götürecek ve çalışma grubu 1 hafta sonra yeniden toplanacak.
Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilerin sorularına cevap veren çalışma grubunun CHP’li üyesi Atilla Kart, “Esas itibariyle daha çok Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndaki çalışmalardan da yaralandığımızı ifade etmek istiyorum. O çerçevede yasama sorumsuzluğu fıkrasını aynen kabul ettik. Sövme fiilleri ile onları iç tüzük hükümleri ve disiplin soruşturması hükümlerine tabi tutuyoruz. Bunun dışında da milletvekilinin yakalanması, gözaltına alınması, sorgulanması ve tutuklanması meclisin üçte iki oyla vereceği izne bağlıyoruz. Bu çerçevede düzenleme getiriyoruz. Bunun devamında da tutuklu milletvekilleriyle ilgili geçici bir madde düzenlemesiyle yürürlük maddesiyle mevcut yargılamalar açısından durdurulmasını ve devamında da infaz aşamasına gelenler de dönem sonuna ertelenecek. Çalışmayı bitirdik, parti gruplarımızla paylaşacağız” dedi.
Engin Alan’ın serbest kalıp kalmayacağı şeklindeki soruya cevap veren Kart, “Engin Alan Anayasa değişikliğinin ardından serbest kalacak. Sabahat Tuncel kararı ise dönem sonuna bırakılacak" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:43

İLGİLİ HABERLER